Antena 3 CNN Politică Liberalii se leapădă de Tăriceanu. „S-a autoexclus”

Liberalii se leapădă de Tăriceanu. „S-a autoexclus”

Liberalii se leapădă de Tăriceanu. „S-a autoexclus”
de M.T.    |    26 Feb 2014   •   17:45

Liberalii s-au înghesuit să se lepede de Tăriceanu, asaltând presa cu numeroase comunicate în care lideri de filiale locale şi personalităţi ale partidului condamnă atitudinea fostului premier.

George Scutaru, liderul deputaţilor PNL, spune că Tăriceanu s-a autoexclus din partid, în timp ce Puiu Haşotti, liderul senatorilor, spune că fostul lider nu va reuşi să creeze mare deranj.

„Există o decizie a Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal care stabileşte clar retragerea miniştrilor liberali din Guvern şi încetarea existenţei Uniunii Social Liberale. Regret faptul că domnul Tăriceanu, care a fost prezent aseară la întreaga şedinţă a Delegaţiei, susţine astăzi că preşedinţii de filiale ar fi votat în baza unor fapte relatate neconform cu realitatea. Domnul Tăriceanu a văzut clar că această decizie importantă a fost luată cu o majoritate covârşitoare de voturi. În momentul în care îşi asumă un dialog cu premierul Ponta, domnul Tăriceanu nu are girul şi susţinerea Partidului Naţional Liberal, ci este doar o acţiune pe care o desfăşoară pe cont propriu, a afirmat vicepreşedintele executiv al PNL, Mihai Voicu, prin intermediul unui comunicat.

În acelaşi timp, liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, consideră că, prin declaraţiile pe care le-a făcut, fostul premier „s-a autoexclus” din partid.

„Tăriceanu încearcă acum să facă un fel de negociere paralelă, să se pleseze ca negociator şi reprezentant al PNL în relaţia cu Victor Ponta şi cu PSD. Regret că s-a ajuns aici, eu sunt convins că nu vor fi turblenţe în partid”, a spus Scutaru.

De asemenea, Puiu Haşoti este de părere că demersul lui Tăriceanu este „inutil şi păgubos”.

„Inutil pentru că a fost o decizie a Delegaţiei Permanente cu un vot copleşitor, 187, parcă, la 6. Şi pagubitor pentru că crează nişte vălurele prin partid. Decizia care a fost luată aseară nu poate fi schimbată decât de o altă delegaţie permanentă care va fi după alegeri europarlamentare. Mai mult decât atât, nu ne putem juca nici cu ieşitul sau intratul la guvernare”, a explicat liderul senatorilor PNL.

Au existat totuşi şi voci care l-au susţinut pe Călin Popescu Tăriceanu. Este cazul vicepreşedintelui PNL, Radu Stroe.

„Eu mă solidarizez cu demersul domnului Tăriceanu. Convingerea mea este că trebuia făcut acest lucru pentru că toţi aleşii locali ai PNL, tot activul de partid, până în ultima comună, trebuie să ştie direcţia în care mergem. Este un lucru care deranjează conducerea partidului, dar în acelaşi timp noi avem obligaţia să spunem aleşilor noştri locali, să spunem activului nostru de partid că este o eroare care s-a produs şi oamenii trebuie să ştie acest lucru”, a spus Stroe.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close