Antena 3 CNN Politică Liberalii speră într-o demisie a ministrului Ionuț Mișa

Liberalii speră într-o demisie a ministrului Ionuț Mișa

Liberalii speră într-o demisie a ministrului Ionuț Mișa
Sursa foto: Foto: gov.ro
06 Noi 2017   •   17:59

Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, consideră că eliberarea din funcţie a ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, reprezintă "un pas necesar" pentru ca România să revină pe drumul cel bun al creşterii economice sustenabile, bazate pe investiţii, nu pe consum. 

"Niciodată în ultimii 25 de ani România nu s-a confruntat cu atâtea experimente nefericite în domeniul fiscal ca acum. Nimeni nu cred că ar putea spune ce vreţi să faceţi cu fiscalitatea în ţara asta. Cred că nici dvs. nu ştiţi. Însă efectele incompetenţei dvs. sunt devastatoare pentru economie şi cred că nasc întrebări chiar şi în PSD (...). Dacă vă simţiţi responsabili pentru viitorul acestei ţări şi nu vreţi ca România să intre din nou în criză, votaţi moţiunea. Haideţi să-l scăpăm de chin pe domnul Ionuţ Mişa, să votăm moţiunea şi să-l eliberăm din funcţia de ministru, să-l lăsăm să se ocupe de lucruri la care se pricepe. Ar putea fi un mic pas, dar absolut necesar ca ţara noastră să revină pe drumul cel bun al creşterii economice sustenabile, bazate pe investiţii, nu pe consum", a spus Iulian Dumitrescu în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple"'Finanţista' ministrului Mişa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit". 

La rândul său, senatorul PNL Florin Cîţu a subliniat că ministrul Mişa ar fi trebuit să îşi dea "demult demisia". 

"Am o supărare şi două indignări. În primul rând sunt supărat pentru că la începutul anului am spus că implementarea acestui program de guvernare va duce la dezastru şi haos în România. Astăzi, după zece luni, aflăm exact acest rezultat. Sunt indignat pentru că se minte în Parlamentul României, se minte cu cifre. Iarăşi, sunt indignat pentru că mă aşteptam ca dl Ionuţ Mişa să vină direct cu demisia aici. Văd că nu a adus-o şi în continuare doreşte să stea în acest portofoliu. (...) Ce aţi făcut de când aţi preluat acest portofoliu arată că rămâneţi doar un preceptor. Niciodată nu veţi putea juca în liga băieţilor care înţeleg cu ce se mănâncă macroeconomia. Trebuia să vă daţi demult demisia", a adăugat Cîţu. 

Prin moţiune, semnată de 39 de senatori de la PNL, PMP şi USR, s-a cerut demisia ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa. În favoarea moţiunii au votat 33 senatori, 8 s-au abţinut şi 68 senatori s-au pronunţat împotrivă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ionuț Mișa demisie liberali motiune
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close