Antena 3 CNN Politică Liberalii sunt siguri că vin la guvernare din toamnă. Care este profilul viitorului premier

Liberalii sunt siguri că vin la guvernare din toamnă. Care este profilul viitorului premier

Liberalii sunt siguri că vin la guvernare din toamnă. Care este profilul viitorului premier
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Iul 2016   •   08:42

Liberalii sunt siguri că în toamnă ajung la guvernare, iar viitorul premier al României va fi din PNL. Şi au şi un model de premier. 

Alina Gorghiu spune că aceasta ar trebui să fie după chipul şi asemănarea lui Dacian Cioloş.  

De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu, şeful ALDE, o contrazice pe Gorghiu şi spune că liberalii nu au nicio şansă să preia frâiele Executivului. PNL este un partid izolat politic, a declarat Tăriceanu la Antena 3. 

Liderii PNL speră să dea în toamnă premierul și sunt atât de siguri că o să fie majoritari la guvernare, încât i-au trasat şi un profil celui care va conduce Executivul. 

”Aș vrea ca un om ca Cioloș să fie propunerea ca prim-ministru. (...) nu pot crede că PNL poate veni cu un condamnat prim-ministru. Ce s-ar fi spus la summit NATO pe coridoare?”, a spus ALina Gorghiu, copreședinte PNL.

Speranţele copreşedintelui PNL sunt dur contrazise de preşedintele ALDE.

În ciuda planurilor ferme ca viitorul premier să fie liberal, şefii PNL nu au nicio propunere de candidat, în cazul care vor câştiga parlamentarele din noiembrie.

Cât despre eventualele alianţe în vederea obţinerii majorităţii, PNL exclude parteneriatul cu PSD. Nici cei de la ALDE nu concep o formulă de colaborare cu liberalii. 

În urmă cu o lună, liberalii au început o vânătoare pentru acapararea unor tehnocraţi în partid. 

Alina Gorghiu declara atunci că mai mulţi miniştrii tehnocraţi din cabinetul lui Dacian Cioloş ar putea candida la toamnă pe listele PNL pentru alegerile parlamentare.
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close