Antena 3 CNN Politică Liberalii vor campanie pro-Geoană, separat de PSD. Stavarache: Nu mă voi afişa cu Hrebenciuc

Liberalii vor campanie pro-Geoană, separat de PSD. Stavarache: Nu mă voi afişa cu Hrebenciuc

Liberalii vor campanie pro-Geoană, separat de PSD. Stavarache: Nu mă voi afişa cu Hrebenciuc
Sursa foto: Romeo Stavarache
24 Noi 2009   •   17:17

Liberalii vor face campanie separată de cea care va fi implementată de PSD în aceste două săptămâni pentru susţinerea candidaturrii social-democratului Mircea Geoană la Cotroceni. Comitetul Naţional Executiv (CNEx) şi Delegaţia Permanentă (DP) ale PNL au confirmat, marţi, în unanimitate deciziile BPC de implicare a partidului în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de guvernare pe baza unor acorduri încheiate cu PSD şi UDMR. Conform unor surse liberale, mai mulţi lideri liberali din teritoriu ar fi condiţionat soluţia de colaborare propusă de preşedintele Crin Antonescu, cea a coabitării cu PSD, şi de impunerea unei noi condiţii: PNL trebuie să-şi organizeze propria campanie pentru candidatul social-democrat şi să nu în tandem cu aparatul politic al PSD deoarece o eventuală colaborare în acest sens ar avea grave efecte de imagine la nivelul propriului electorat. Unul dintre partizanii acestei idei a fost chiar cel care a coordonat campania lui Antonescu pentru turul întâi, băcăuanul Romeo Stavarache.

Fostul şef de campanie al liderului PNL, Romeo Stavarache, a declarat pentru Antena3. ro că nu este dispus să facă niciodată campanie alături de Viorel Hrebenciuc şi acoliţii acestuia, sau să bată la pas alături de acesta satele şi oraşele judeţului, dar că este dispus să sprijine viziunea lui Crin Antonescu pentru crearea unei noi majorităţi parlamentare care să susţină numirea lui Klaus Iohannis ca premier, laolaltă cu instalarea lui Mircea Geoană la Cotroceni.
"Niciodată nu mă voi afişa alături de Viorel Hrebenciuc în această campanie, sau alături de acoliţii acestuia. Asta nu înseamnă că nu voi merge alături de Crin Antonescu în campanie pentru a instaura o majoritate pentru Klaus Iohannis chiar dacă presupune susţinerea lui Mircea Geoană în turul al doilea", a declarat Stavarache, primar al municipiului Bacău şi vechi rival politic local al liderului filialei PSD, Viorel Hrebenciuc.
Poziţia lui Stavarcahe vine pe fondul unor temeri exprimate astăzi în rândurile liberale. Potrivit surselor citate, mai mulţi lideri de filiale şi-au exprimat îngrijorarea faţă de eventualele efecte negative pe care le va induce o posibilă asociere explicită a PNL cu PSD în rândurile opiniei publice în timpul campaniei electorale pentru turul doi. Drept urmare, liderii liberali ar fi cerut ca viitorul acord politic cu PSD, ce ar urma să fie perfectat în zilele următoare, să nu-i oblige la o colaborare deschisă cu social-democraţii în cadrul efortului de campanie, fiecare partid urmând să facă campanie pentru Geoană în mod separat. ?Ce ne facem dacă PSD vrea afişe cu Geoană în centru, Antonescu în dreapta şi Iohannis în stânga? Cum explicăm asta oamenilor noştri?? a comentat amuzat un lider liberal sub imperiul anonimatului, ironizând puţin modul în care şi-a făcut campanie candidatul PSD în turul doi.

Consiliul Naţional Executiv (CNEx) şi Delegaţia Permanentă (DP) ale PNL au confirmat, marţi, în unanimitate, deciziile luate de BPC al partidului, respectiv implicarea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi guvernarea pe baza unor acorduri încheiate cu PSD şi UDMR.

"Consiliul Naţional Executiv şi Delegaţia Permanentă ale PNL au confirmat, în unanimitate, deciziile pe care vi le-am comunicat mai înainte luate de BPC. Aşadar, e vorba de decizii unanime, de hotărârea PNL de a se implica cu toate forţele sale în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi, în cazul unui rezultat favorabil, în guvernarea României, pe baza unor principii foarte ferme, într-o formulă pe care am construit-o deja şi care urmează a fi aşezată prin acorduri politice cu UDMR, PSD şi minorităţile naţionale", a anunţat Crin Antonescu.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close