Antena 3 Politică Lider ALDE: Nu găsesc suficiente argumente pentru a vota noul Guvern

Lider ALDE: Nu găsesc suficiente argumente pentru a vota noul Guvern

de S.T.    |    24 Oct 2019   •   22:22
Lider ALDE: Nu găsesc suficiente argumente pentru a vota noul Guvern
Sursa foto: Foto: Varujan Vosganian/ Facebook

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, îi transmite o scrisoare premierului desemnat Ludovic Orban prin care îl informează că nu găsește suficiente argumente pentru a vota noul Guvern.

„Domnule prim-ministru desemnat Ludovic Orban,

Cu regret vă semnalez că din cuprinsul Cap. VI.1 – Transporturi și Infrastructură din Programul de Guvernare pe care ni l-ați prezentat NU găsesc suficiente argumente pentru a vota pentru investirea noului Guvern.
V-am prezentat, în timpul negocierilor de săptămâna trecută, o listă de investiții importante pentru zona Moldovei, investiții pe care observ că Programul de Guvernare le ignoră, cum ar fi:

- Demararea construirii drumului expres Botoșani – Târgu Frumos;
- Asigurarea finanțării pentru continuarea construirii Variantei Ocolitoare Sud a Municipiului Iași;
- Urgentarea procedurilor preliminare pentru construirea căii ferate rapide București – Pașcani, cu ramificații spre Iași și Suceava, destinată transportului de pasageri;
- Urgentarea procedurilor preliminare pentru modernizarea căii ferate existente București – Pașcani cu ramificații spre Iași și Suceava, destinată, îndeosebi transportului de mărfuri;
- Urgentarea procedurilor preliminare pentru modernizarea, în regim de autostradă, a șoselei Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Suceava – Siret, cu realizarea variantelor ocolitoare pentru localitățile de pe traseu (investiția e trecută în lista de rezervă (!) )
- Urgentarea procedurilor preliminare pentru includerea, odată cu 2021, în proiectul Connecting Europe Facility, a drumului expres București – Tișița – Albița.

Aceste omisiuni sunt cu atât mai greu de înțeles cu cât majoritatea investiții respective se află în stadii preliminare, deci nu necesită finanțări considerabile. Dar ignorarea lor înseamnă irosire de timp, anularea etapelor legale și birocratice deja parcurse și accentuarea, pentru locuitorii Moldovei, a sentimentului de marginalizare.

Domule Prim-Ministru desemnat,

Vă rog să luați în serios observațiile de mai sus. Aveți, până la demararea procedurii de audiere a ministrului transporturilor și, ulterior, a votării Guvernului, suficient timp pentru a repara omisiunile acestea și a ne oferi argumentele hotărâtoare în privința unui vot favorabil.

Vă rog să primiți, domnule Ludovic Orban, expresia sincerității mele,

Varujan Vosganian, deputat de Iași”, a scris Varujan Vosganian pe pagina sa de Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close