Antena 3 CNN Politică Lider PDL: Coaliţia nu mai funcţionează. E posibilă ruperea ei înaintea alegerilor

Lider PDL: Coaliţia nu mai funcţionează. E posibilă ruperea ei înaintea alegerilor

Lider PDL: Coaliţia nu mai funcţionează. E posibilă ruperea ei înaintea alegerilor
Sursa foto: mircea toader
03 Sep 2009   •   15:48

Liderul grupului democrat-liberal din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a afirmat că, la nivelul Parlamentului, coaliţia PSD - PDL nu mai funcţionează şi că ruperea ei înainte de alegerile prezidenţiale este posibilă .
"Astăzi a avut loc şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, prima de după vacanţa parlamentară, şi am constatat ceea ce bănuiam: că nu mai există nici un fel de coaliţie la nivel parlamentar. Este o dispută politică girată şi guvernată de PSD care, împreună cu PNL, respinge orice propunem noi. Nu s-a respectat o cutumă şi prevedere regulamentară în care Biroul Permanent al Camerei nu are rol de analiză, ci numai de dispecerat şi de distribuire. O solicitare a grupului nostru către Comisia Juridică pentru a verifica şi analiza comportamentul celor patru deputaţi din Comisia Udrea care s-au antepronunţat s-a transformat într-o respingere prin vot. În afară de PDL, celelalte partide au votat împotrivă, deci iaraşi singuri împotriva tuturor", a afirmat Toader, citat de Newsin.
Întrebat dacă este posibil ca parteneriatul PSD-PDL să se încheie înainte de alegerile prezidenţiale, Toader aprecia că "e posibil orice acum, după momentele actuale". El afirma totuşi că nu este pentru ruperea coaliţiei, ci pentru detensionarea situaţiei.
În acest sens este necesară respectarea protocolului încheiat de cele două formaţiuni după alegerile generale din 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close