Antena 3 CNN Politică Liderii partidelor de opoziţie au comentat demisia ministrului Botiş la Antena 3

Liderii partidelor de opoziţie au comentat demisia ministrului Botiş la Antena 3

Liderii partidelor de opoziţie au comentat demisia ministrului Botiş la Antena 3
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Apr 2011   •   11:16
Ilie Botiş şi-a dat demisia astăzi din funcţia de ministru al Muncii. Botiş a ţinut să îşi ceară scuze la începutul conferinţei de presă în care şi-a anunţat demisia faţă de întârzierea de o zi: "În primul rând aş dori să îmi exprim scuzele în faptul că am întâriat o zi în ceea ce priveşte demisa mea. Am avut nevoie de o zi pentru a pregăti această demisie şi în cursul zilei de ieri am ţinut foarte mult să îl informez pe domnul premier Emil Boc dar şi pe domnul preşedinte Traian Băsescu în legătură cu această decizie. În consecinţă, astăzi, îmi prezint demisia şi la baza demisiei stau motive de moraliate."

Liderii principalelor partide de opoziţie au comentat demisia ministrului Botiş în direct, la Antena 3.


Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat pentru Antena 3 că se aştepta la această demisie încă de când a apărut acest scandal. „Cred că este un gest de minimă decenţă, de minimă moralitate, la care trebuie să recurgă mai demult ministrul Muncii. Ancheta care s-a pornit atât de la ANI dar şi de la Departamentul Anti-Fraudă ar trebui să nu se oprească.”
 


Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat pentru Antena 3 că Botiş a deturnat nu doar banii din bugetul de stat ci şi banii europeni. ''Boc este scutul corupţilor. Nu cred că Băsescu l-a sfătuit pe Botiş să-şi dea demisia pentru că a încălcat legea. Probabil, Băsescu i-a spus lui Botiş că trebuie să demisioneze pentru că cei de la presă l-au prins'', a declarat Victor Ponta.
 

Liderul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu a declarat în direct la Antea 3 că situaţia în urma căreia Botiş a trebuit să demisioneze nu este una izolată, ci există o întreagă "colecţie" de astfel de situaţii: "Aceasta este reţeta de cosntrucţie a PDL. Faptul că domnul Botiş totuşi a ales să demisioneze este unul de salutat şi dincolo de acest gest ar trebui să reţinem un succes al presei de investigaţie."
 

De asemenea, fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat pentru Antena 3 că domnul Botiş trebuia să îşi dea demisia de la bun început, dat fiind că tot ceea ce a făcut, a făcut în cunoştinţă de cauză. „Domnul Botiş este o persoană care vine din sistem, are o practică mai veche în acest sens pentru că a mai avut o firmă de formare profesională. Ceea ce s-a întâmplat este foarte grav, din punctul meu de vedere şi trebuia să îşi dea demisa de când această informaţie a fost făcută publică.

 


Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a recunoscut pentru Antena 3 că dacă Botiş nu demisiona, senatorii social-democraţi erau hotărâţi să nu mai participau la votul care vizau proiecte legislative iniţiate de Botiş.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close