Antena 3 CNN Politică Liderii PNL acceptă o întâlnire cu delegaţia FMI. PSD refuză invitaţia, pe motiv că e "tardivă" (VIDEO)

Liderii PNL acceptă o întâlnire cu delegaţia FMI. PSD refuză invitaţia, pe motiv că e "tardivă" (VIDEO)

Liderii PNL acceptă o întâlnire cu delegaţia FMI. PSD refuză invitaţia, pe motiv că e "tardivă" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Aug 2010   •   13:34

Cu două zile înainte de a-şi încheia vizita la Bucureşti, reprezentanţii FMI i-au invitat pe liderii partidelor de Opoziţie la discuţii. PNL a anunţat că va da curs aceste solicitări, în timp ce PSD refuză o astfel de întrevedere, motivând că o întâlnire acum ar fi "tardivă".

Liderii PNL se vor întâlni cu reprezentanţii FMI marţi, începând cu ora 17:00. Din delegaţie vor face parte Crin Antonescu, Varujan Vosganian, Dan Radu Ruşanu şi Daniel Chiţoiu.

Social-democraţii au anunţat că nu se vor vedea cu delegaţia FMI, considerând că  o astfel de întâlnire ar fi tardivă, în condiţiile în care deciziile au fost luate deja. Anunţul a fost făcut, luni, într-o conferinţă de presă, de către liderul formaţiunii politice, Victor Ponta.

"Am primit astăzi o solicitare din partea delegaţiei FMI privind o întâlnire cu conducerea PSD. Le-am răspuns şi în scris că este o solicitare tardivă şi inutilă în acest moment. Toate discuţiile între delegaţia FMI şi Guvern s-au epuizat şi doar o întâlnire protocolară cu noi nu-şi are sensul în acest moment", a declarat Victor Ponta, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

"Poziţia noastră este foarte clară - delegaţia FMI are o atitudine cu totul şi cu totul anormală faţă de Guvernul României şi faţă de România. În afară de faptul că girează toate măsurile stupide şi incoerente ale Guvernului, participă alături de Guvern la un mod în care populaţia ţării nu află adevărul despre ţară", a mai spus Ponta.


O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene se află la Bucureşti, în perioada 26 iulie - 4 august, pentru cea de-a cincea revizuire a acordului stand-by, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie.

În urma acestei evaluări, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, a eliberării celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

Antena3.ro


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close