Antena 3 CNN Politică Liderii politici se întâlnesc cu Traian Băsescu pentru a discuta despre revizuirea Constituţiei

Liderii politici se întâlnesc cu Traian Băsescu pentru a discuta despre revizuirea Constituţiei

Liderii politici se întâlnesc cu Traian Băsescu pentru a discuta despre revizuirea Constituţiei
15 Mar 2010   •   08:24


Partidele politice încep săptămâna în forţă. O săptămână în care se aşteaptă ca partidele de la Putere să încerce din nou să-l schimbe pe Mircea Geoană din fruntea Senatului. Liderii PSD, PNL dar şi cei ai PD-L se reunesc, luni, în cadrul şedinţelor săptămânale.

Democrat-liberalii încearcă să-şi definitiveze noul statut, care prevede o nouă structură, cu patru prim-vicepreşedinţi, funcţii la care membrii Guvernului nu vor putea candida.

Social-democraţii vor analiza, în şedinţa Biroului Permanent, decizia lui Florentin Pandele de a adera la grupul independenţilor, după ce a fost suspendat pentru un an din PSD.

Tot luni, la Palatul Cotroceni încep discuţiile între preşedintele Traian Băsescu şi liderii politici, în ceea ce priveşte revizuirea Constitutiei. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, acestea sunt programate să înceapă la ora 15:00.

Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari sunt propunerile controversate pentru modificarea Constituţiei.

Propunerile democrat-liberalilor rămân neschimbate - trecerea la Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300.

Interdicţia migrării aleşilor de la un partid la altul sau pierderea mandatului de către parlamentarii care demisionează din partidele din partea cărora au candidat sunt principalele propuneri cu care social-democraţii vor merge la Cotroceni.

Liberalii rămân adepţii republicii parlamentare şi Parlamentului bicameral.

De la discuţii vor lipsi parlamentarii UDMR, care participă la acţiunile organizate de Ziua Ungariei.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au respins, recent, solicitarea PDL privind constituirea unei comisii de revizuire a Constituţiei, împotriva demersului votând PSD şi PNL.

Antena 3


×
Subiecte în articol: partide consultari Palatul Cotroceni
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close