Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, după ședința PSD: Nu îl vom suspenda pe Iohannis

Liviu Dragnea, după ședința PSD: Nu îl vom suspenda pe Iohannis

Liviu Dragnea, după ședința PSD:  Nu îl vom suspenda pe Iohannis
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
26 Noi 2018   •   15:05

Update:  Președintele PSD a făcut declarații după ședința partidului. Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că PSD nu îl va suspenda pe președintele României, Klaus Iohannis după scandalul privind refuzul șefului statului de a revoca doi miniștri din cabinetul Dăncilă.

"Nu este luat în calcul niciun demers legat de suspendare. Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai anunțat că i-a cerut ministrului Justiției Tudorel Toader să realizez un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională.

„I s-a solicitat dlui ministru Toader ca până la sfârșitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională, în cazul în care și după 1 Decembrie, președintele va refuza să-și îndeplinească atributele constituționale și să ia act de solicitările primului ministru. În funcție de ce va face președintele Iohannis, luni vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârșit cu un guvern președintele vrea să se implice, fără a avea vreo competență constituțională”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, după ședința BPN al PSD.

Știrea inițială: Liderii PSD se reunesc de urgență luni. Biroul Permanent Naţional trebuie să ia mai multe decizii în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat că va amâna până după 1 decembrie o decizie în privinţa numirii în Guvern a Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici. 

Începe o săptămâ de foc în care PSD şi ALDE trebuie să-i dea replica lui Iohannis, pentru că până acum preşedinţii PSD şi ALDE n-au venit cu nicio reacţie, cel mai probabil va urma o şedinţă pe acest subiect. 

În PSD sunt mai multe curente, unii spun că n-au ce face şi ar trebui să aştepte să treacă această perioadă de timp, să treacă 1 decembrie şi văd apoi în funcţie de răspunsul lui Iohannis dacă merg la CCR. 

Alţii spun că se poate oricum sesiza CCR pe motiv că a refuzat revocarea şi îi menţine astfel, forţat, în guvern, pe Stănescu şi Şova. 

În plus, liderii PSD şi ALDE trebuie să decidă dacă merg la recepţia de la Cotroceni, după ce Iohannis a anunţat că merge în Parlament, la şedinţa solemnă.

×
Subiecte în articol: Iohannis decizii Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close