Antena 3 CNN Politică Liderii PSD, PNL şi PC se întâlnesc la Parlament. Antonescu: Vom discuta în partid despre realizarea unei alianţe

Liderii PSD, PNL şi PC se întâlnesc la Parlament. Antonescu: Vom discuta în partid despre realizarea unei alianţe

Liderii PSD, PNL şi PC se întâlnesc la Parlament. Antonescu: Vom discuta în partid despre realizarea unei alianţe
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2011   •   11:39

Reprezentanţii PSD, PNL şi PC se întâlnesc, miercuri, la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă programată să înceapă la ora 14:00. În cursul dimineţii, liderii celor trei partide s-au reunit separat pentru a discuta despre planurile politice pentru acest an.

Înainte de şedinţa PNL, preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, a declarat că va pune în discuţia Biroului Politic Central realizarea unei alianţe cu PC. Liderul liberal a precizat că, dacă BPC va fi de acord cu propunerea sa, atunci va fi convocată Delegaţia Permanentă pentru a lua o decizie în acest sens.

"Nu vom semna astăzi un protocol. Vom pune în discuţie această chestiune, conform Statutului. Dacă Biroul Politic va accepta propunerea mea, vom convoca o Delegaţie Permanentă pentru ziua de duminică sau luni şi o Delegaţie Permanentă este în măsură să ia o asemenea decizie politică", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a mai precizat că o astfel de alianţă urmăreşte buna guvernare a României.

Într-un interviu acordat marţi agenţiei Agerpres, preşedintele-fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că doreşte "o alianţă politică în trei, PSD, PNL, PC, pe termen lung, 5-10 ani, care să acopere mai multe cicluri electorale". Dan Voiculescu a avansat ca termen limită pentru realizarea unei astfel de alianţe data de 31 ianuarie 2011.

Luna trecută, Opoziţia şi-a unit forţele pentru a lupta în parlament. PSD, PC şi PNL au semnat atunci un protocol prin care să ia decizii comune atunci când vine vorba de acţiunile actualei Puteri. Ulterior, Crin Antonescu a anunţat că PNL doreşte o alianţă oficială cu PSD şi că va face tot posibilul pentru a-i atrage de partea opoziţiei şi pe cei de la UDMR.

"Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. (...) Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte", a spus Antonescu, adăugând: "Împreună cu UDMR, să discutăm şi să punem în aplicare un vast proiect naţional cu durata de 6 ani, deci până în 2012 alegeri şi în 2016. Adică nu mai mergem pe o improvizaţie de un an şi după aceea începem să ne batem în alegeri".

×
Subiecte în articol: PSD PNL PC parlament sedinta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close