Antena 3 CNN Politică Liderii PSD şi PDL, acuzaţi de Cezar Preda de neimplicare şi favorizarea conflictelor din coaliţie

Liderii PSD şi PDL, acuzaţi de Cezar Preda de neimplicare şi favorizarea conflictelor din coaliţie

Liderii PSD şi PDL, acuzaţi de Cezar Preda de neimplicare şi favorizarea conflictelor din coaliţie
Sursa foto: Cezar Preda
16 Apr 2009   •   18:43

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda i-a încondeiat chiar în prag de Paşti pe propriul lider de partid, Emil Boc, dar şi pe preşedintele PSD, Mircea Geoană, pentru lipsa de fermitate pe care o dovedesc în gestionarea conflictelor din cadrul coaliţiei şi pentru că permit subminarea autorităţii lor de către unii miniştri ?şemecheri?- Liderul PDL Buzău a cerut acestora să dea dovada calităţii lor de preşedinţi de formaţiuni politice şi "să iasă din această neputiţă de a gestiona o semnătură pusă pe o înţelegere clară pentru guvernarea ţării".
Democrat-liberalul s-a arătat deranjat de pasivitatea celor doi lideri ai partidelor de guvernământ a căror apatie ar favoriza şi încuraja conflictele existente în cadrul coaliţiei PSD-PDL.
"Disfuncţionalităţile în guvernarea ţării sunt rezultatul acestei neimplicări totale a preşedinţilor de partide. Acei conducători şi preşedinţi de partide sunt cei care atunci când au semnat ceva toată lumea sub ei se alinează, nimeni nu are voie să încalce regulile şi semnătura preşedintelui de partid", a firmat vicepreşedintele PDL.
Preşedinţii PSD şi PDL trebuie să fie cu adevărat preşedinţi de partide
Preda a arătat că ştie că există membrii din ambele partide care nu doresc ca protocolul de coaliţie să funcţioneze, unii din motive personale, alţii din motive de grup.
"Sunt oameni şi din PSD, şi din PDL, şi de la Buzău, şi de la nivel central care nu doresc să funcţioneze protocolul din diferite motive, unii din motive personale, alţii din motive de grup. Eu cer preşedinţilor PSD şi PDL să fie cu adevărat preşedinţi de partide, să iasă din această neputiţă de a gestiona o semnătură pusă pe o înţelegere clară pentru guvernarea ţării. În ceea ce-i priveşte pe Boc şi Geoană, ei trebuie să fie preşedinţi. Atunci când şi-au pus semnătura pe un document pentru ţară nu are voie să sufle nimeni şi nimeni nu are voie să încalce regulile", a declarat Cezar Preda, la Buzău.
Miniştrii ?şmecheri? PSD şi PDL, încondeiaţi pentru numirile făcute în servicii
Preda a acuzat şi miniştrii cabinetului Boc, atât ai PDL, cât şi ai PSD, că nu ţin cont de liderii partidelor din care fac parte şi că le subminează autoritatea. Miniştrii au fost criticaţi pentru numirile, după bunul lor plac, a favoriţilor proprii în serviciile din subordinea ministerelor.
"Aceşti miniştri subminează autoritatea preşedintelui Boc şi a premierului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Geoană, pe care îl rog să se aplece mai puţin asupra propriei campanii electorale şi să se responsabilizeze pentru semnătura pe care a pus-o. Niciun ministru PSD nu are dreptul să iasă din protocol. Sunt miniştri pe care nu-i interesează protocolul, fac ce vor, determinând reacţii în lanţ iar responsabili de asta nu sunt alţii decât liderii celor două partide. Sunt miniştri PDL care au pus oameni doar de la PDL în consiliile de administraţie ale unităţilor din subordinea ministerelor pe care le conduc, care au pus doar oameni de la PDL în direcţiile regionale şi aşa au făcut şi cei de la PSD unde au putut", a mai spus Preda.
Deputatul PDL a evitat să precizeze care ar fi miniştrii în cauză, adăugând că cei acuzaţi se recunosc singuri. În opinia sa, responsabili de aceste situaţii sunt doar Emil Boc şi Mircea Geoană.
?Îi rog pe ambii preşedinţi să nu ţină cont de nici un şmecher, nici de la PDL, nici de la PSD, şmecheri care au ajuns chiar miniştri şi care fac ce vor acolo numai să respecte protocolul nu? a mai spus Preda.
Antena3.ro

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close