Antena 3 CNN Politică Liderii sindicatelor şi patronatelor cer demisia lui Botiş, nemulţumiţi de discuţiile pe Codul Muncii

Liderii sindicatelor şi patronatelor cer demisia lui Botiş, nemulţumiţi de discuţiile pe Codul Muncii

Liderii sindicatelor şi patronatelor cer demisia lui Botiş, nemulţumiţi de discuţiile pe Codul Muncii
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   11:34

Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor i-au cerut, marţi, premierului Emil Boc să îl demită din funcţie pe ministrul Muncii, Ioan Botiş. Aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat discuţiile pe proiectul Codului Muncii. Prim-ministrul i-a chemat la Guvern pe sindicalişti şi pe ministrul Muncii, la ora 17:00.

Liderii sindicatelor şi patronatelor s-au arătat extrem de nemulţumiţi la finalul discuţiilor purtate marţi la Ministerul Muncii pe marginea proiectului Codului Muncii. Aceştia susţin că ministrul nu ţine cont de propunerile partenerilor sociali, astfel că nu mai pot continua negocierile.

"Nu are rost să mai pierdem vremea cu un ministru care nu ţine cont de partenerii sociali", a spus preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

La rândul său, preşedintele UGIR-1903, Cezar Corîci, a spus că, prin proiectul de act normativ, se urmăreşte desfiinţarea sindicatelor şi patronatelor.

"Prin desfiinţarea sindicatelor şi patronatelor, România iese din sfera democraţiei", a adăugat Corîci.

Liderii sindicatelor şi patronatelor au susţinut apoi că negocierile nu mai pot continua, astfel că vor trimite premierului solicitarea de a-l demite pe ministrul Muncii.

Ulterior, premierul Emil Boc a decis să îi invite la discuţii pe reprezentanţii confederaţiilor sindicale, la ora 17:00, la Palatul Victoria, în prezenţa ministrului Muncii, Ioan Botiş.

 


×
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close