Antena 3 CNN Politică Liderii USL susţin că nu iau în calcul suspendarea preşedintelui Băsescu în viitorul apropiat

Liderii USL susţin că nu iau în calcul suspendarea preşedintelui Băsescu în viitorul apropiat

Liderii USL susţin că nu iau în calcul suspendarea preşedintelui Băsescu în viitorul apropiat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mar 2013   •   15:07

Liderii USL susţin că nu iau în calcul suspendarea preşedintelui în viitorul apropiat. Ieşirea preşedintelui în care şi-a luat adio de la PDL este văzut drept ''un moment comic'', tocmai de aceea nu merită luată în seamă o astfel de acţiune.

Ponta: PSD nu iniţiază suspendarea lui Băsescu. Potrivit CC, el poate spune orice, oricând


Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că PSD nu va iniţia acţiunea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, arătând că acesta a încălcat Constituţia de foarte multe ori, dar că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale, preşedintele poate spune orice, oricând.

Întrebat dacă PSD va iniţia acţiunea de suspendare, Ponta a răspuns: "Nu". La insistenşele jurnaliştilor, Ponta a adăugat: "A fost oare clar răspunsul meu?".

El a arătat că, potrivit unei decizii a CC, preşedintele poate spune orice, oricând.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia prin prezenţa şi discursul său la Convenţia PDL, Ponta a precizat: "A zis Curtea că dânsul poate să spună orice, oricând".

"Eu ceea ce ştiu e că în Constituţie şi pentru următorii preşedinţi, pentru domnul Antonescu, pentru ceilalţi care vor fi preşedinţi, trebuie să găsim o soluţie ca lucrurile să fie foarte clare şi preşedintele ţării să rămână preşedintele României, al tuturor românilor, să nu mai fie şef de partid", a spus Ponta.


Pe 23 martie, după Convenţia PDL, preşedintele Traian Băsescu a postat, pe o reţea de socializare, un material video, în care anunţă ruperea de PDL.

La convenţia PDL din 23 martie, Vasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei - 209.















×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close