Antena 3 CNN Politică Liderul PC, Daniel Constantin, va candida într-un colegiu de deputat din Piteşti

Liderul PC, Daniel Constantin, va candida într-un colegiu de deputat din Piteşti

Liderul PC, Daniel Constantin, va candida într-un colegiu de deputat din Piteşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Oct 2012   •   15:42

Preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, şi-a anunţat oficial, marţi, candidatura din partea USL într-un colegiul de deputat din Piteşti, informează Agerpres.

Liderul conservator va candida în fostul colegiul al social-democratului Bogdan Niculescu Duvăz, care include zona centrală a municipiului Piteşti şi două comune - Albota şi Moşoaia.
    
"Este un moment foarte important pentru mine şi familia mea. (...) Am crescut în Piteşti şi acum pot spune că mă întorc acasă", a declarat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă organizată la sediul USL Argeş.

Preşedintele PC a precizat că nu este adeptul unei campanii "gălăgioase" şi s-a declarat convins că va realiza "lucruri foarte bune" alături de administraţia locală.
    
USL Argeş a desemnat până marţi candidaţi pentru 12 din cele 13 colegii parlamentare din judeţ, rămânând neacoperit colegiul de deputat din zona de sud a municipiului Piteşti, care revine PSD.
    
Conform distribuţiei numerice stabilite de conducerea centrală a USL, în judeţul Argeş PSD va avea candidaţi în opt colegii, PNL în patru colegii şi PC într-un colegiu.
    
Din partea PNL, senatorul Mircea Diaconu va candida pentru un nou mandat în colegiul format în jurul municipiilor Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş, iar preşedintele organizaţiei judeţene, Ion Popa, va încerca să obţină un mandat de senator în colegiul Piteşti. Liberalul Andrei Gerea va candida pentru un nou mandat de deputat în colegiul Piteşti Nord, iar Theodor Nicolescu a fost nominalizat de PNL pentru colegiul format în jurul oraşului Costeşti.
    
În cazul PSD, senatorii Constantin Tămagă şi Şerban Valeca vor încerca să-şi reînnoiască mandatele în colegiile din sudul judeţului, pe care le-au reprezentat şi în actuala legislatură.
    
La Camera Deputaţilor, Mircea Drăghici va candida pentru un nou mandat în colegiul Curtea de Argeş, iar Radu Vasilică în colegiul Ştefăneşti. Şi deputatul Bogdan Niculescu Duvăz va candida pentru un nou mandat, dar în colegiul Topoloveni, cel pe care l-a reprezentat în actuala legislatură fiind cedat lui Daniel Constantin.

Pentru colegiul Câmpulung Muscel, social-democraţii l-au desemnat pe actualul subprefect al judeţului, Gheorghe Marin, în timp ce pentru colegiul Mioveni, reprezentat până acum de deputatul Ion Burnei, a fost preferată Simona Bucura Oprescu, cea care până în 2012 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.
    
Ultimul dintre cei şase candidaţi ai PSD Argeş la Camera Deputaţilor urmează să fie stabilit de organizaţia din Piteşti în cursul zilei de marţi.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close