Antena 3 CNN Politică Liderul PDL Maramureş, pus sub învinuire de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă

Liderul PDL Maramureş, pus sub învinuire de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă

Liderul PDL Maramureş, pus sub învinuire de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: infomm.ro
09 Noi 2011   •   19:12

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, lider al filialei judeţene a PDL, s-a prezentat, miercuri, la DNA Oradea, fiind pus sub învinuire pentru complicitate la trafic de influenţă, informează Mediafax. Man ar fi intervenit, pe linie politică, pentru numirea unei persoane la şefia unei instituţii.
  
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Mircea Man, s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile într-un nou dosar.

Man a stat doar câteva minute în sediul DNA Oradea, iar la ieşire a declarat că procurorii acestei instituţii îl cercetează pentru complicitate la trafic de influenţă.
   
"Am fost citat să mi se aducă la cunoştinţă învinuirea cum că aş fi intervenit, pe linie politică, pentru numirea unei persoane într-o instituţie publică", a declarat Mircea Man.
   
Preşedintele CJ Maramureş a negat însă acuzaţiile.
   
"Nu am comis faptele de care sunt acuzat", a spus Mircea Man.
   
Tot miercuri, a fost citat la sediul DNA Oradea şi Radu Flaviu, director executiv al Direcţiei Apelor Someş-Tisa din Cluj, care ar fi fost numit în această funcţie ca urmare a intervenţiilor lui Man.
   
"Am fost chemat pentru a fi pus sub învinuire pentru cumpărare de influenţă, pentru că aş fi obţinut prin intervenţii funcţia de şef al direcţiei, în 2008. Dar nu este nimic adevărat", a declarat Radu Flaviu, la ieşirea din sediul DNA Oradea.
   
Radu Flaviu, fost şef al Organizaţiei de Tineret a PDL, a spus că îl cunoaşte pe preşedintele CJ Maramureş, însă a negat că acesta ar fi făcut vreo intervenţie pentru a-i facilita obţinerea funcţiei.
    "
Îl cunosc pe Mircea Man, dar sub nicio formă nu poate fi vorba despre cumpărare de influenţă. Nu are nicio legătură, suntem nevinovaţi", a declarat Flaviu.
   
Avocatul directorului, Rareş Trif, a susţinut că acuzaţiile procurorilor sunt "de-a dreptul hilare".
 

×
Subiecte în articol: pdl DNA trafic de influenta
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close