Antena 3 CNN Politică Lipsa de transparență de la Primăria Municipiului București, sancționată de FACIAS. Primarul general și Primăria Capitalei au fost dați în judecată

Lipsa de transparență de la Primăria Municipiului București, sancționată de FACIAS. Primarul general și Primăria Capitalei au fost dați în judecată

Primăria Capitalei și primarul general, Nicușor Dan, au fost dați în judecată pentru refuzul de a oferi informații de interes public, solicitate de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Lipsa de transparență de la Primăria Municipiului București, sancționată de FACIAS. Primarul general și Primăria Capitalei au fost dați în judecată
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2022   •   13:00

În urmă cu ceva mai mult de o lună, FACIAS a cerut instituției să răspundă mai multor întrebări legate de activitatea Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București (CMIASVB) și de salariile suspecte ale unor angajați.

"Primăria Capitalei și primarul general Nicușor Dan continuă să sfideze contribuabilii și refuză să răspundă unor întrebări legitime privind modul în care sunt cheltuiți banii publici în cadrul Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București.

FACIAS a solicitat Primarului General o anchetă care să clarifice suspiciunile apărute în mass media, conform cărora în cadrul CMIASVB există persoane cu încadrări salariale mari, în condițiile în care aceste persoane nu au nici măcar studii superioare și nici calificările necesare care să justifice nivelul salarial. Prin adresa oficială înregistrată la Primărie s-a solicitat și declanșarea unei anchete la nivelul CMIASVB care să clarifice chestiunile semnalate în spațiul public și luarea măsurilor care se impun", transmite FACIAS.

Pentru că a fost depășit termenul legal de 30 de zile în care trebuia primit un răspuns, FACIAS a cerut instanței să oblige Primăria Capitalei să răspundă.

"Accesul la informațiile de interes public reprezintă un drept consacrat de lege, iar respectarea acestuia este esențială în construirea unei relații oneste, bazate pe încredere, între cetățeni și autoritățile publice", mai spune FACIAS.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close