Antena 3 CNN Politică Lista ”greilor” care nu mai prind Parlamentul

Lista ”greilor” care nu mai prind Parlamentul

Lista ”greilor” care nu mai prind Parlamentul
Sursa foto: Foto: cdep.ro
15 Dec 2016   •   08:31

Politicieni cunoscuţi nu se vor mai regăsi în legislatura 2016-2020, cei mai mulţi proveniţi din PNL şi ALDE, însă lista acestora e completată şi de foşti miniştri care au candidat ca independenţi, scrie adevarul.ro.

Teodor Atanasiu e, probabil, cel mai cunoscut politician din PNL care nu se va regăsi în viitorul Parlament. Cu toate că înainte de campanie şi-a ales să candideze în Buzău, circumscripţie în care putea destul de uşor să fie ales senator, acesta a ajuns să conducă organizaţia care a scos cel mai slab scor din ţară.

Printre liberalii pe care rezultatele i-au scos din cursa pentru obţinerea unui mandat la redistribuirea naţională sunt Sulfina Barbu, Florin Alexe, Mircea Dolha, Claudia Boghicevici dar şi Cristina Pocora. Sulfina Barbu e la a doua înfrângere la parlamentare, după ce în 2012 lista deputaţilor PDL care au intrat în Legislativ s-a oprit la chiar la ea.

De asemenea, şeful tineretului liberal, Florin Alexe, va conduce partidul fără a mai fi deputat de Bucureşti. Şanse mari să nu prindă un loc în Parlament sunt şi în cazul Ancăi Boagiu, senator de Bucureşti care a mers să candideze la Maramureş.

La limită în ceea ce priveşte intrarea în Parlament e şi Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are însă un număr de voturi considerabil pentru a prinde un mandat pentru următorii patru ani.

În rândul foştilor aleşi, care au ocupat şi portofolii de miniştri în trecut şi care nu au prins un mandat în legislatura 2016-2020, sunt şi Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului, şi Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii. Cei doi au candidat ca independenţi, dar au obţinut puţin peste 3.000, respectiv 8.000 de voturi, în condiţiile în care un mandat de deputat la Bucureşti era atribuit la obţinerea a aproximativ 24.000 de voturi.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close