Antena 3 CNN Politică Lista cu împărțirea ministerelor între PNL, PSD și UDMR, în urma negocierilor

Lista cu împărțirea ministerelor între PNL, PSD și UDMR, în urma negocierilor

Antena 3 a obținut, în exclusivitate, lista cu împărțirea ministerelor între partidele PNL, PSD și UDMR, în urma negocierilor purtate sâmbătă de liderii celor trei formațiuni.

Lista cu împărțirea ministerelor între PNL, PSD și UDMR, în urma negocierilor
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Noi 2021   •   22:43

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier, a anunțat, în urma negocierilor de astăzi, că 99,99% din programul de guvernare a fost finalizat.

Potrivit surselor Antena 3, madatele în noul guvern ar fi fost împărțite astfel:

  • Premier: Nicolae Ciucă,
  • Vicepremieri PSD și UDMR
  • Ministere PNL: Justiția, MAE, MAI, MIPE, Energie, Educație, IMM și Turism, Digitalizare 
  • Ministere PSD:  MF, MApN, SGG, Transporturi, Economie, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și familie
  • Ministere UDMR: Dezvoltare, Mediu, Sport

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat la finalul negocierilor de sâmbătă cu PNL și PSD că UDMR își păstrează cele trei ministere pe care le are și în acest moment.

„Ministerele Dezvoltării, Mediului și Sportului rămân la noi”, a spus Kelemen Hunor, anunțând că lista finală a ministerelor va fi publică după ce PNL și PSD decid ce partid va da premierul.

Liderul UDMR a anunțat că a propus o taxă de solidaritate pentru firmele cu cifra de afaceri de peste 100 milioane de euro pe an, pentru a acoperi mărirea pensiilor și a alocațiilor.

„Este o posibilitate de a aduna niște bani la bugetul de stat, 1,4 – 1,6 miliarde de euro pe an. Nu s-a decis nimic, rămâne să discutăm după realizarea guvernului, dar nu va fi în programul de guvernare. Este o perioadă dificilă și e musai să creștem pensiile, pentru că sunt oameni cu 800, 900 de lei și nu se descurcă.

În primul rând trebuie să ne gândim la cetățenii României, trebuie să creștem salariile, trebuie să investim 7% din PIB anul viitor, deci e nevoie de resurse. Noi am propus această alternativă, că altfel de unde să iei bani?”, a mai declarat liderul UDMR.

Marele absent de la negocierile de astăzi a fost chiar liderul PNL, Florin Cîțu. Astăzi, la negocieri, delegația PNL a fost condusă de premierul desemnat de liberali, Nicolae Ciucă.

Vineri, negocierile s-au blocat între PNL, PSD și UDMR, după ce liberalii au vrut să preia portofoliul Ministerului Dezvoltării, care este condus în prezent de UDMR.

Kelemen Hunor s-a revoltat și a spus că va ieși din coaliția de guvernare dacă UDMR nu va rămâne cu ministerele cu care au căzut de acord.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că și PSD se va retrage din coaliție dacă UDMR o va face.

×
Subiecte în articol: ministere PSD PNL UDMR negocieri
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close