Antena 3 CNN Politică Este gata lista miniștrilor care vor fi dați afară! A ajuns la premier

Este gata lista miniștrilor care vor fi dați afară! A ajuns la premier

Lista miniștrilor care vor pleca este gata și se află pe masă premierului Nicolae Ciucă. Acesta a făcut anunțul în ședința PNL. Iar în câteva zile vor fi anunțate numele miniștrilor care nu au performat și care vor pleca din Guvern.

Este gata lista miniștrilor care vor fi dați afară! A ajuns la premier
de Alex Vlădescu    |    27 Iun 2022   •   14:58

Premierul mai are la dispoziție doar cinci zile să încheie această listă și să o prezinte public. Însă marele anunț a fost făcut deja în ședința liberalilor de astăzi și anume premierul Nicolae Ciucă le-a comunicat celor prezenți că lista cu evaluarea miniștrilor este gata. Toate hârtiile sunt pe masă, în biroul său, și în doar câteva zile va prezenta public miniștrii de care este nemulțumit. 

Din primele informații, există nemulțumiri cu privire la ministrul Fondurilor Europene, din partea celor de la PSD. Și asta pentru că s-au îndeplinit doar cinci jaloane și ținte din PNRR din cele 27 care ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul acestui trimestru.

Pe de altă parte, liberalii îl vor plecat din Guvern pe șeful Finanțelor, Adrian Cîciu. Aceștia sunt nemulțumiți de situația în care a ajuns țara. Potrivit acestora, o mare vină ar purta-o Partidul Social Democrat, dar și ministrul Finanțelor.  

Cseke Attila este, de asemenea, luat în vizor. În principiu pentru modul în care sunt împărțiți banii de la Ministerul Dezvoltării către primarii din țară. Aici este un punct în care cei de la PNL și PSD sunt de acord, deoarece niciuna dintre părți nu îl mai dorește pe acesta în fruntea Ministerului Dezvoltării. 

Premierul Nicolae Ciucă l-ar putea schimba din funcție și pe ministrul Apărării, Vasile Dâncu, pentru că, în privința acestuia, sunt nemulțumiri venite chiar din partea președintelui Klaus Iohannis. Acesta s-a exprimat public și a spus că Vasile Dâncu a exagerat când a declarat public că Marea Neagră este blocată din cauza minelor.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă ministri Klaus Iohannis
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close