Antena 3 CNN Politică Lista premierilor de miercuri: Stolojan, Stănişoară, Maior sau Negoiţă

Lista premierilor de miercuri: Stolojan, Stănişoară, Maior sau Negoiţă

Lista premierilor de miercuri: Stolojan, Stănişoară, Maior sau Negoiţă
09 Dec 2008   •   12:37

Luni, semnalul de la Cotroceni a fost clar: miercuri preşedintele Traian Băsescu va anunţa numele viitorului premier. Cum cea mai probabilă alianţă pare acum cea dintre PD-L şi PSD, şi cum PD-L este favorit pentru a obţine funcţia de premier, lista posibililor prim-miniştri s-a mai nuanţat în ultimele ore.
Deocamdată, în mediul politic sunt vehiculate patru nume, din care Traian Băsescu ar urma să îl aleagă pe cel care va ocupa fotoliul de la Palatul Victoria.
Theodor Stolojan, un apropiat al preşedintelui
Deşi se părea la un moment dat că a ieşit din cărţi, Theodor Stolojan este din nou menţionat printre potenţialii premieri ai României. El este un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu şi a fost candidatul PD-L pentru această funcţie înainte de alegeri. În PD-L se vorbeşte deja că Vasile Blaga nu mai e favorit pentru această funcţie, iar Adriean Videanu n-ar prinde nici măcar un post de ministru în viitorul Guvern. Va fi Stolojan premierul de miercuri?
Mihai Stănişoară, de la Cotroceni la Victoria
Un alt nume vehiculat vine tot din zona Cotroceni - PD-L. Mihai Stănişoară apare încă pe site-ul preşedinţiei printre consilierii lui Traian Băsescu pe probleme de Securitate Naţională. El a reuşit să prindă şi un mandat în viitorul Parlament din partea PD-L, obţinând din prima peste 50% din voturi. Având în vedere aceste calităţi, numele său este vehiculat din ce în ce mai intens pentru a obţine postul de la Palatul Victoria. Va fi Stănişoară premierul de miercuri?
George Maior, de la SRI la guvernare
Numele lui George Maior, actualul director al SRI, a fost deseori vehiculat atunci când s-a vorbit de o alianţă PSD - PD-L. Deşi provine de la social-democraţi, prin funcţia de la SRI George Maior s-a apropiat foarte mult în ultima vreme de Palatul Cotroceni. S-a dovedit a fi până acum în bune relaţii cu Traian Băsescu, păstrând şi o legătură de imagine cu PSD. În aceste condiţii, având în vedere şi procentele mici care despart PD-L şi PSD, este o variantă de luat în calcul pentru Palatul Victoria. Va fi Maior premierul de miercuri?
Liviu Negoiţă, liderul de la Bucureşti
Deşi pare cea mai puţin credibilă variantă, Liviu Negoiţă are totuşi şanse să ocupe fotoliul de la Palatul Victoria prin prisma activităţii sale de la Primăria sectorului 3 din Bucureşti. A câştigat aici rapid încrederea bucureştenilor, creându-şi imaginea unui om gospodar. A ajutat PD-L în toate alegerile de până acum şi este bine văzut în partid. Aşa că, numirea sa în funcţia de prim-ministru este posibilă. Va fi Negoiţă premierul de miercuri?
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni negocieri guvern
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close