Antena 3 CNN Politică Listele cu propuneri pentru posturile de prefecţi şi subprefecţi PDL-PSD aşteaptă confirmarea Guvernului

Listele cu propuneri pentru posturile de prefecţi şi subprefecţi PDL-PSD aşteaptă confirmarea Guvernului

Listele cu propuneri pentru posturile de prefecţi şi subprefecţi PDL-PSD aşteaptă confirmarea Guvernului
Sursa foto: Guvern
16 Ian 2009   •   11:00

Democrat-liberalii sunt pe punctul de a-şi încălca propriile teze legate de depolitizarea instituţiei Prefecturii. Vineri este posibil ca Guvernul facă numirile pentru noi prefecţi şi subprefecţi la nivel naţional, posturi deja împărţite de către partnerii aflaţi la putere conform algoritmului politic deja stabilit. Deja toate propunerile social-democraţilor în materie au fost înaintate la Palatul Victoria.
Dacă în perioada în care au fost în Opoziţie membrii PD-L marşau vehement pe teza depolitizării acestor funcţii, în prezent lista pentru prefecţi şi subprefecţi a fost creată în funcţie de cine deţine preşedinţia de Consiliu Judeţean la nivel local.
În ceea ce priveşte tactica de schimbare a actualilor ocupanţi ai acestor posturi, în fapt o adevărata campanie de epurarea politică, noul Guvern va folosi principiul mobilităţii, deja folosit de precedenta guvernare liberală. În termeni practici, această tactică s-ar traduce prin retrogradarea ca inspectori guvernamentali a actualilor prefecţi şi subprefecţi şi prin mutarea lor în alte loclităţi.
Faptul că nu toţi actualii prefecţi au obţinut acest post dând concurs sau sunt interimari de ani buni va constitui o altă armă în mâinile noii puteri pentru urgentarea înlocuirii lor. Astfel, Guvernul Boc îşi va implanta ?omul de încredere? adecvat pentru a-i duce politica dorită la nivel judeţean
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prefecti guvern nominalizare
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close