Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Nu voi avea nicio ezitare să-l suspendăm pe Iohannis, dacă vom ajunge la această concluzie LIVE TEXT și VIDEO

Liviu Dragnea: Nu voi avea nicio ezitare să-l suspendăm pe Iohannis, dacă vom ajunge la această concluzie LIVE TEXT și VIDEO

Liviu Dragnea: Nu voi avea nicio ezitare să-l suspendăm pe Iohannis, dacă vom ajunge la această concluzie LIVE TEXT și VIDEO
27 Dec 2016   •   15:35

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

"Ați sunat și la Cotroceni, se uită? Am urmărit și noi cu stupefacție anunțul președintelui Iohannis. Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim care ar fi resorturile cinstite, constituționale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Nu am găsit niciun motiv constituțional, riscuri și părerea noastră este că acest om de fapt vrea să declanșeze o criză politică în România. Joi, după consultări, a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh invitând-o să discute despre programul de guvernare, i-a dat câteva teme, spunându-i că o să numească. După alegeri, am sperat că și domnul Iohannis că și instituțiile cu care se consultă au înțeles că nu mai vor jocuri oculte pe spinarea oamenilor. Nu au înțeles. Înțeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din decembrie, nu vrea să dea Guvernul acestei majorități votate de români. Și dumnealui, și acoliții lui sunt speriați de anumite lucruri: ca programul de guvernare să fie pus în practică și românii să înceapă să trăiască mai bine. Și al doilea lucru, că a înțeles că noi nu mai vrem să perpetuăm un sistem ocult pentru România. Toată campania securistoidă nu are nici semnificație.

Până mâine seară va trebui să luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între un interes personal și între ceea ce e bine pentru România. Nu are rost să ne ascundem după degete, e o avalanșă de mesaje de la oameni care se simt jigniți și cer suspendarea președintelui. Nu este o decizie ușoară. Dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid, vom ajunge la concluzia că e bine să-l suspendăm pe președinte, nu voi avea nicio ezitare. Ne gândim la creearea unei comisii care să analizeze dacă gestul președintelui este constituțional."

"Nu m-a sunat președintelele, nu am avut niciun fel de discuții, nici măcar pe doamna Sevil nu a sunat-o. Doamna a așteptat un telefon, nu l-a mai primit. Am vorbit cu mai mulți colegi despre acea propunere otrăvită a președintelui. Cine ne poate garanta nouă că ea va fi acceptată? Cine ne garantează că avea propunere nu va fi târătă prin presă ca agent KGB, ca teroristul-teroriștilor?

În opinia mea, președintele vrea suspendare și se gândește că se poate reinventa. Trebuie să ne gândim foarte bine dacă aruncăm țara în acest scandal. Exact ce a făcut azi, e o decizie a Curții Constituționale în care se spune că președintele nu poate refuza o propunere din partea unei majorități oficiale. Este clar că el încalcă Constituția. Exclud posibilitatea ca să ne aruncăm cu capul în gard, să aruncăm țara în criză hormonal. Doar în funcție de asta vom lua această decizie, dacă nu mergem pe suspendare, dacă nu ajungem tot acolo, pentru că omul nu are de gând să lase guvernul să se instaleze. "

Sâmbătă am încercat să-l spun pe domnul Iohannis, să-i urez sărbători fericite, ori și-a scos numărul meu din memorie, ori avea telefonul închis, ori mi-a blocat numărul. Porumbei călători nu am vrut să trimit. Nu cred că vreun serviciu secret a influențat această decizie. Pentru că SRI a dat aviz pozitiv când a fost numită ministru. La ce s-a ajuns, să văd lucruri care țin de Evul Mediu, de xenofobie, arată o mare disperare. Majoritatea în Parlament, o avem.

Iohannis a respins-o pe Shhaideh

Klaus Iohannis a respins, marți, propunerea PSD-ALDE pentru postul de prim-ministru, fără a-și motiva decizia.

"Săptămâna trecută când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE au ținut să vină împreună și mi-au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier, am cântărit cu grijă argumentele și am decis să nu accept această propunere, așa că am decis să cer Coaliției PSD-ALDE să vină cu o altă propunere” a spus Klaus Iohannis în cadrul unei declarații făcută la Palatul Cotroceni.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close