Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea a fost întrebat în direct, la Antena 3, dacă deține puterea în România. Răspunsul său a fost surprinzător

Liviu Dragnea a fost întrebat în direct, la Antena 3, dacă deține puterea în România. Răspunsul său a fost surprinzător

Liviu Dragnea a fost întrebat în direct, la Antena 3, dacă deține puterea în România. Răspunsul său a fost surprinzător
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    27 Dec 2017   •   19:32

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri seară într-un interviu la Antena 3 că „PSD a câștigat alegerile, nu și puterea”.

„Să definim puțin puterea, pentru că este totuși singurul caz din lume, care în urma unui vot se câștigă alegerile și practic sau teoretic cei care au câștigat alegerile sunt la putere. Eu de câte ori a câștigat PSD alegerile și o simt în mod direct a câștigat dreptul de a guverna. Anul acesta și dreptul de a legifera. Dar puterea în sensul plin al cuvântului nu o deținem noi. Când vorbești despre putere, vorbești și despre pârghiile puterii. Noi simțim efectele. Cred că în România a lipsit și lipsește în continuare starea din interiorul societății, care să pună toate instituțiile în matca lor instituțională și să nu iasă din acel cadru instituțional. În România, o parte din instituții au ieșit din matca lor instituțională, bazându-se pe protocoale, unii spun nelegale, și eu spun la fel, nelegale și neconstituționale, pe anumite decizii ale CSAT-ului sau și mai grav pe desconsiderarea unor prevederi constituționale. Noi am câștigat alegerile, mi-aș fi dorit să fi fost lăsați în pace măcar să guvernăm”, a spus Liviu Dragnea.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea putere alegeri
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close