Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea a vorbit cu Dacian Cioloș despre noul guvern: Va fi o tranziție normală

Liviu Dragnea a vorbit cu Dacian Cioloș despre noul guvern: Va fi o tranziție normală

Liviu Dragnea a vorbit cu Dacian Cioloș despre noul guvern: Va fi o tranziție normală
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Dec 2016   •   14:41

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, într-un interviu acordat stiripesurse.ro că a avut o convorbire cu actualul premier, Dacian Cioloș, cu care a convenit o tranziție normală între actualul și viitorul guvern.

Discuțiile s-au concentrat pe chestiuni curente legate de anumite reglementări legislative cum ar fi de exemplu nivelul salariului minim pentru anul viitor, dar și posibilitatea ca guvernul în funcție să proroge anumite prevederi din Codul Fiscal.

”Astăzi de dimineaţă am avut o discuţie foarte bună cu Primul Ministru asupra unor reglementări legislative care urmează să fie prorogate, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an precum şi despre nivelul salariului minim pentru anul viitor. Am fost de acord cu ceea ce mi-a propus şi susţin acest demers pe care-l consider responsabil. Am fost de acord cu propunerile privind amânarea aplicării acestor măsuri iar în ceea ce priveşte nivelul salariului minim de anul viitor am convenit ca noul guvern să aprobe acest nivel, noi menţinându-ne prevederea din Programul nostru de Guvernare respectiv nivelul de 1450 lei”, a spus Dragnea.

”Sigur, i-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece  considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor. De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompă este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei riscă să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final. (...) I-am solicitat totodată domnului Premier să facă tot ceea ce se poate pentru a aduce o parte din cheltuielile de anul viitor în acest an. Aici vorbim de plata arieratelor, subvenţii agricole sau chiar contribuţia României la bugetul Uniunii Europene. Am solicitat lucrul acesta deoarece este clar că în acest an spaţiul fiscal rămas este mult peste ţintele stabilite la început de an. A rămas că dumnealui analizează şi ne va da un răspuns”, a mai spus Liviu Dragnea, pentru stiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Dacian Cioloş
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close