Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, atac la PNL și USR: „Vreți un biet capital politic care poate dezbina România”

Liviu Dragnea, atac la PNL și USR: „Vreți un biet capital politic care poate dezbina România”

Liviu Dragnea, atac la PNL și USR: „Vreți un biet capital politic care poate dezbina România”
Sursa foto: Foto: Facebook
08 Feb 2017   •   13:05

Liviu Dragnea a susținut un discurs în Plenul Parlamentului, criticând atitudinea PNL și USR, care prin acțiunea lor împiedică aplicarea programului guvernamental.

„Cu speranța că nimeni nu-mi solicită drept la replică, o să încerc să spun și eu câteva cuvinte. Când am vorbit de ordonanța rușinii a fost vorba de ordonanța Prună? Cu privire la adoptarea acelei ordonanțe, am văzut că nu au fost puse în practică toate deciziile CCR. Ce și-a dorit acea doamnă să pună în practică și ce nu. M-am așteptat la politicienii din PNL la mai multă înțelepciune. Ne-am inșat. Și PNL și USR, alături de președintele Iohannis nu sunt interesați doar de recâștigarea rapidă a unui biet capital politic, care poate dezbina România. Ați depus o moțiune ipocrită, care exprimă nemulțumirea că ați pierdut alegerile. Când veți înțelege că ați pierdut alegerile? Această moțiune este o notă de subsol la discursul slab și răutăcios al președintelui Iohannis. Faptul că partide întregi se pun remorcă a un singur om nu este un element de noutate.

Ați depus moțiune de centură pentru că Guvernul Grindeanu să nu mai adopte acele măsuri care fac viața românilor mai bună? Acest guvern a facut pentru români cât nu a făcut Guvernul Cioloș într-un an. Ceea ce faceți crește riscurile la adresa României și o poate condamna la instabilitate. Aveți grijă ce va doriți. Cât credeți că veți mai duce? Cui ajută această stare, României sau altora?

Vă puteți ridica împotriva mea, împotriva PSD, dar nu vă puteți ridica împotriva interesului românilor. Această moțiune nu ajută deloc României. Am înțeles că vreți să continuați conflictul. E problema dumneavoastră. Noi considerăm, așa cum consideră și cea mai mare parte dintre români, că alegerile s-au încheiat și e timpul să guvernăm. Vom guverna România și România va crește indiferent câte piedici veți încerca să ne puneți”, a declarat șeful Camerei Deputaților în plenul Parlamentului.

„Sper că sunteți conștienți cu toții că dacă Guvernul nu a adoptat aceste modificări, asta nu înseamnă că ele nu trebuie făcute. Asta pentru că judecătorilor le trebuie instrumentele necesare pentru a feri oamenii de o justiție nedreaptă. Pentru Codul Penal, zdrențuit de peste 100 de decizii ale CCR, cine își asumă răspunderea? Grupul care a lucrat la acest proiect a fost cumva și plătit pentru asta? Guvernul care și-a asumat răspunderea pentru un Cod Penal cu peste 100 de articole neconstituționale? Vă puteți ridica împotriva mea, a PSD, a Guvernului, dar nu împotriva interesului românilor. Această moțiune nu ajută deloc România. Alegerile s-au încheiat și acum este timpul pentru a guverna și pentru a crește România”, a mai spus Dragnea.

 

×
Subiecte în articol: USR PNL Liviu Dragnea
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close