Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, despre legea grațierii: „Trebuie să ne gândim serios dacă este oportună”

Liviu Dragnea, despre legea grațierii: „Trebuie să ne gândim serios dacă este oportună”

Liviu Dragnea, despre legea grațierii: „Trebuie să ne gândim serios dacă este oportună”
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Mai 2017   •   16:33

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că social-democraţii trebuie să se gândească serios dacă Legea graţierii mai este „oportună”.

„Aşa cum am spus şi în campanie şi după alegeri, eu şi colegii mei am mai spus o dată în plenul CExN  - prioritatea noastră o reprezintă punerea în aplicare a programului de guvernare aşa cum a fost prezentat în campanie, nu graţierea faptelor de corupţie. Nu am avut astăzi discuţii despre sancţiuni, nişte pedepse membrilor din Comisia juridică a Senatului, dar nici nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să fie asumate, pentru că pe noi ne interesează ca ceea ce am prezentat românilor să fie aplicat şi să fie toată lumea conştientă că acele obiective sunt prioritatea noastră”, a afirmat Liviu Dragnea.

„Indiferent de argumentele aduse atât în şedinţă cât şi în spaţiul public, eu am ridicat aceasta problemă colegilor mei  - să ne gândim serios în perioada următoare dacă această lege a graţierii mai este oportună. Pentru că, din păcate, s-a plecat în elaborarea acestei legi de la problemele din penitenciare şi de la condiţiile de detenţie din România şi eventual se încearcă să se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justiţie şi despre care se vorbeşte de luni de zile, poate de ani de zile în România. Într-adevăr, se vorbeşte de o perioadă de timp de abuzurile unor procurori, de nişte decizii discutabile ale unor judecători, despre influenţe, presiuni din partea unor instituţii asupra unui judecător, despre necesitatea adoptării unei legi a răspunderii magistraţilor, dar cu precizarea că trebuie clarificate aceste răspunderi dar completat şi cu protecţie pentru judecători în faţa unor eventuale presiuni sau influenţe”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a mai precizat că se discută despre „imperfecţiunile definirii unor infracţiuni, despre posibilitatea diversificării modului în care se execută pedepsele”, dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate de legea graţierii.

„În aceste condiţii, trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună. În acest context fac în continuare un ultim apel la Guvern, la Ministerul Justiţiei, să ne prezinte într-un termen rezonabil dacă legea graţierii şi alte măsuri sau propuneri pe care le-au anunţat ca şi proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare. Doar această lege nu rezolvă problema care a generat”, a completat Liviu Dragnea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea legea gratierii PSD
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close