Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, despre ordonanțele din domeniul justiției: "Vorbiți cu ministrul Justiției, eu nu fac parte din Guvern"

Liviu Dragnea, despre ordonanțele din domeniul justiției: "Vorbiți cu ministrul Justiției, eu nu fac parte din Guvern"

Liviu Dragnea, despre ordonanțele din domeniul justiției: "Vorbiți cu ministrul Justiției, eu nu fac parte din Guvern"
Sursa foto: Foto: Facebook / Liviu Dragnea
24 Ian 2017   •   17:52

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, în urma ședinței de la sediul PSD din zona Băneasa, că au existat mai multe modificări în proiectul de buget și a explicat că anumite instituții au venit cu un buget prea mare.

"O parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an. Așa cum la Camera Deputaților, prima instituție care a avut o reducere față de anul trecut, ca să înțeleagă toată lumea că vrem să investim în proiecte de dezvoltare, au fost instituții care au venit cu limite de buget mai mari. În principiu, am decis ca acestea să aibă bugete mai mici, cu excepții, precum Înalta Curte, Ministerul Public și CSM. Dacă nu greșesc, Autoritatea Electorală Permanentă rămâne cu bugetul de anul trecut. În rest, toate instituțiile au bugete mai mici."

Totuși, Liviu Dragnea a explicat că bugetul SRI a scăzut:

"La SRI, bugetul este mai mic, pentru că se poate funcționa. Fiecare instituție, când vine la Ministerul Finanțelor, vine cu propuneri mai mari. Și nu asta este de condamnat, dar avem de finanțat prioritățile."

Întrebat de jurnaliști ce se întâmplă cu cele două ordonanțe din domeniul justiției, Dragnea a explicat că nu a fost discutat subiectul:

"Am discutat doar despre buget, altceva nu am vorbit. Nu știu ce se întâmplă cu ordonanțele și ministrul Justiției lucrează la propriul buget. Vorbiți cu ministrul Justiției, eu nu fac parte din Guvern."

Liderul PSD s-a referit şi la decesul miliardarului Dan Adamescu în pușcărie şi la condamnările suferite de ţara noastră la CEDO din cauza condiţiilor din penitenciare.

"România a primit foarte multe amenzi şi condamnări. Nu au fost foarte mediatizate. România e privită foarte rău în privinţa condiţiilor grele din penitenciare. Azi noapte, un om a murit în penitenciar. Ministerul Justiţiei să prezinte câţi oameni au murit în închisoare. Nu ştiu ce se va întâmpla cu Ordonanţele pe justiţie. Premierul i-a spus Ministrului Justiţiei să mărească alocaţia de hrană din penitenciare cu 50%", a încheiat Dragnea.

Dragnea a declarat că nu s-a luat în calcul "absolut deloc" remanierea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, adăugând că acesta a fost "puţin mai moale" la discuţiile cu miniştrii privind bugetul, dar este un bun profesionist.

----------------------------

O ședință este în derulare la sediul PSD din zona Băneasa. Membrii ai Guvernului și lideri importanți ai partidului sunt la discuții cu președintele partidului, Liviu Dragnea.

Reporterul Antena 3 Xenia Croitoru a explicat că liderii s-au adunat pentru a discuta despre buget dar și despre ordonanța privind grațierea și amnistia.

De altfel, ministrul Justiției participă și el la această dezbatere, conform sursei citate.

Florin Iordache nu a făcut nicio declarație la intrarea în sediu.

La discuție participă premierul Sorin Grindeanu dar și mai mulți miniștri.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost criticat dur de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de premierul Sorin Grindeanu, în cursul discuţiilor de marţi pe tema proiectului de buget pe anul 2017, fiind invocată și remanierea, potrivit unor surse citate de News.ro.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close