Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, despre viitorul premier: „Să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit”

Liviu Dragnea, despre viitorul premier: „Să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit”

Liviu Dragnea, despre viitorul premier: „Să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit”
21 Iun 2017   •   16:16

Liviu Dragnea a făcut o serie de declarații după ce a fost votată moțiunea de cenzură. Liderul PSD a precizat că România a intrat în normalitate.

„Astăzi prin votarea moțiunii de cenzură, România a intrat în normalitate. A fost o acțiune politică asumată de PSD și ALDE, asumându-ne și un risc politic. Ne dorim să riscam pentru un program de guvernare ambițios. Am preferat să nu mințim cetățenii, să nu ne prefacem că lucrurile merg bine. Este bine că astăzi PSD a ieșit întărit din această încercare. Nu a fost ușor”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce va face acum PSD, Dragnea a spus că „În zilele următoare vom avea un CEX și duminică o întâlnire cu grupurile parlamentare. Luni mergem cu o propunere la președinte”.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au votat împotriva moțiunii de cezură, Dragnea a spus că nu mai au treabă cu ei.

„Nu se întâmplă nimic, noi nu mai avem treabă cu ei. Din partea colegilor mei, Grindeanu nu va avea de suferit. Nu mai e membru PSD, el trebuie să fie atent la cei cu care s-a aliat. Cu noi nu are nicio problemă”. 

Liderul PSD a mai precizat că nici Ponta, nici Grindeanu nu vor mai avea niciun viitor în Partidul Social Democrat.

„Răspunsul meu e nu. Fiecare organizație va discuta fiecare caz în parte. Când organizația nu decide, decide CEX”, a spus Dragnea.

Despre viitorul premier, Liviu Dragnea spune că acesta trebuie să fie „un om corect”.

„Să fie un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit”, a mai precizat liderul PSD.

Liviu Dragnea a exclus posibilitatea ca viitorul premier să fie din afara Partidului Social Democrat.

„Nu cred. Eu am patru variante, și doamne și domni. Avem toate argumentele să finalizam săptămâna viitoare votul pentru noul guvern. Dacă luni avem desemnarea de la Cotroceni, în câteva zile intrăm cu votul în parlament”, a mai spus Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că unii parlamentari ai coaliției au fost amenințați cu deschiderea unor dosare penale dacă votează moțiunea de cenzură. „Unii colegi au fost amenințați cu dosare, din păcate, ceea ce e nepermis. În acest condiții, toți parlamentarii noștri, cu câteva excepții, au  fost oripilați de colegi de-ai lor că-i amenință cu dosare. Suntem, totuși, în 2017. Nu știu dacă cei care amenințau se bazau pe ceva, dar e grav”.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close