Antena 3 Politică Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău. Am vrut să fie conștientă de riscurile la care se expune

Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău. Am vrut să fie conștientă de riscurile la care se expune

de S.T.    |    16 Ian 2018   •   15:05
Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău. Am vrut să fie conștientă de riscurile la care se expune

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier.

„Am discutat și stabilit împreună care va fi propunerea noastră pentru funcția de premier. A fost o procedură nouă, au fost mai multe propuneri. A fost o discuție foarte bună și am ajuns la concluzia că genul acesta de discuții sunt cele mai bune și mai sănătoase. În final, a fost votată doamna Viorica Dăncilă, europarlamentar, doar cu o abținere”, a spus liderul PSD Liviu Dragnea, marți, la sediul PSD.

„A fost propusă și doamna Ecaterina Andronescu care și-a retras candidatura. Eu am cerut colegilor să fie de acord să avem un dialog cu doamna Dăncilă înainte de a supune la vot această propunere. I-am pus foarte multe întrebări generate de o mare parte din cauzele care ne-au adus în această situație. Intenția mea a fost ca doamna Dăncilă să fie conștientă de riscurile la care se expune și de greșelile pe care le-ar putea face”, a mai spus Dragnea, adăugând că Viorica Dăncilă a fost propusă de Nicolae Bădălău.

Potrivit lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare al PSD. „Au contat mult răspunsurile ei”, a precizat Dragnea.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă să fie premierul României, liderul PSD a spus că „Viorica Dăncilă este europarlamentar din ianuarie 2009, este o femeie civilizată, deosebit de comunicativă și are o relație bună cu oficiali din Comisia Europeană”.

„În interiorul partidului, Viorica Dăncilă este respectată. Este veche în partid, nu a avut niciodată vreun conflict cu nimeni. Asta este o garanție pentru toți colegii că Viorica Dăncilă nu va genera acțiuni care să ne aducă în cele două situații pe care le-am depășit”, a mai spus Liviu Dragnea, marți, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Liviu Dragnea a anunțat că fiecare actual ministru va fi analizat.

„Dacă vom decide să-i propunem doamnei Dăncilă ca un membru al actualului Guvern să rămână va fi după ce vom avea argumente serioase”, a precizat Dragnea.

„Vom avea discuții poate pentru unii dureroare, dar necesare”, a adăugat el.

Întrebat cine va face evaluarea miniștrilor, Dragnea a spus că „ sunt foarte puțini colegi din Comitetul Executiv Național care nu au o proprie evaluare a fiecărui ministru”.

.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close