Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, după discuțiile cu Mugur Isărescu: PSD nu vrea să preia controlul BNR

Liviu Dragnea, după discuțiile cu Mugur Isărescu: PSD nu vrea să preia controlul BNR

Liviu Dragnea, după discuțiile cu Mugur Isărescu: PSD nu vrea să preia controlul BNR
03 Mai 2018   •   20:55

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a explicat, joi, după întâlnirea cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, că nu este niciun conflict între PSD și Banca Națională a României.

„Am avut o întâlnire foarte bună. A fost un schimb de scrisori între mine și guvernatorul Isărescu. Am convenit să facem publice aceste scrisori. Erau stabilite întâlniri între Guvern și BNR și am convenit să aibă loc o singură întâlnire, aici, la Parlament. A fost o discuție serioasă, despre situația macroeconomică. Și Guvernul, și BNR au convenit că principalele cauze pentru creșterea inflației sunt factorii exogeni, factori din afara Guvernului și a BNR, gaze, energie, petrol.

S-a convenit ca să existe o colaborare bazată pe întâlniri frecvente, constante, între BNR și Guvern. Guvernul și-a arătat disponibilitatea să aibă întâlniri înainte de a lua măsuri conforme cu programul de guvernare, să fie o informare plină de substanță între cele două instituții, iar BNR și-a arătat disponibilitatea. Nu există niciun indiciu că Români ar fi într-un prag de criză sau că ar veni o criză sau că ar urma o instabilitate. Nu e niciun conflict între BNR și Guvern. Contrar celor spuse de unii cu funcții foarte înalte nu e nicio intenție a PSD de a prelua controlul BNR, guvernatorul are sprijinul meu.”, a spus Liviu Dragnea.

Citește și: Premierul, întâlnire cu Mugur Isărescu, în biroul lui Liviu Dragnea

Referitor la avertismentul Comisiei Europene, care arăta că deficitul bugetar al României va sări de 3%, Liviu Dragnea a precizat că acest lucru este luat în calcul. „Eu nu vreau să intru în conflict cu Comisia Europeană, dar vreau să spun cu foarte mare respect că în toți anii precedenți Comisia Europeană a dat previziuni prin care dădeau creșterea economică mai mică decât era apoi în realitate. Deficitul economic va fi sub 3%, acesta este angajamentul nostru, pe care îl și menținem”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu vede niciun motiv serios pentru care președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. „Eu, personal, n-am văzut şi nu văd niciun motiv serios pentru care preşedintele să ceară demisia doamnei prim-ministru”, a declarat Dragnea.

Citește și: Camera Deputaţilor, după discuţiile cu conducerea BNR: O mare parte din creşterea preţurilor a fost cauzată de factori externi

Liviu Dragnea a mai precizat și faptul că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat discuțiile din România privitoare la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Premierul israelian nu putea decât să sprijine această discuție din România.El își dorește mutarea ammbasadei la Tel Aviv și este o dorință pe care eu o consider legitimă. Inclusiv în acest moment toate vizitele și toate actele se încheie la Ierusalim. Pe lângă avantajele logistice privind mutarea Este vorba despre niște avantaje strategice pe care le poți obține din partea SUA și a Israelului, în această perioadă. Sunt două state cu un important rol strategic și este important sprijinul acestora”, spune liderul PSD.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close