Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, după discuțiile cu UDMR: Nu vindem Transilvania

Liviu Dragnea, după discuțiile cu UDMR: Nu vindem Transilvania

Liviu Dragnea, după discuțiile cu UDMR: Nu vindem Transilvania
19 Iun 2017   •   17:19

Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, la finalul ședinței cu liderii UDMR, că a purtat o discuție cu parlamentarii minorității maghiare despre situația politică actuală, argumentând că nu a luat decizia „să vândă Transilvania”, așa cum s-ar fi afirmat la un post de televiziune.

"Noi am avut săptămânal întâlniri cu colegii de la UDMR, am stabilit asta după alegerile din 11 decembrie. În fiecare luni, liderii de grup PSD, ALDE, UDMR se întâlneau pentru că avem un acord de colaborare parlamentară. Azi am discutat despre situaţia politică actuală, era firesc să discutăm asta, este firesc, este dreptul majorităţii, este un drept constituţional, legitim de a-şi avea Guvernul în urma rezultatului alegerilor. Am înţeles că s-a spus la o televiziune că am vândut Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din ţară, am discutat foarte mult despre situaţia actuală şi, foarte important, ce putem face ca pe viitor astfel de situaţii, indiferent despre ce majoritate va fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Am început să discutăm, nu este foarte simplu, să vedem ce e nevoie să modificăm pentru a nu se mai întâmpla aşa ceva în România", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

Liderii Uniunii Democrate Maghiare din România au avut întâlniri, luni, atât cu premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, cât şi cu conducerile PSD şi ALDE, respectiv Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Kelemen Hunor: Majoritatea parlamentară are dreptul să schimbe premierul

La finalul întâlnirii, președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că majoritatea parlamentară are dreptul să schimbe premierul, dacă asta dorește.

”Moțiunea de cenzură este instrumentul oricărui Parlament de a controla, de a da jos Guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votați și dețin majoritatea trebuie să aibă și posibilitatea și dreptul de a schimba inclusiv premierul, dacă doresc. Ei au dreptul să facă acest lucru. Ar fi fost bine să o fi făcut fără acest scandal, fără acest circ, dar rolul și până la urmă principiul trebuie să funcționeze indiferent cine asigură majoritatea”, a declarat Kelemen Hunor.


 

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura Liviu Dragnea UDMR
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close