Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Există mult prea multă putere la nivel central. Este un sistem rigid, comunist, de sorginte sovietică

Liviu Dragnea: Există mult prea multă putere la nivel central. Este un sistem rigid, comunist, de sorginte sovietică

Liviu Dragnea: Există mult prea multă putere la nivel central. Este un sistem rigid, comunist, de sorginte sovietică
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Iun 2013   •   20:28
Vicepremierul României, Liviu Dragnea, a declarat, în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire", la Antena 3, că puterea trebuie împărţită în ţară şi că, în acest moment, Capitala este focarul de putere, de unde se desfăşoară toate activităţile. 
 
"Există o luptă a tuturor cetăţenilor, inclusiv a Bucureştiului, care vrea să fie o putere centrală, care vrea să decidă soarta fiecărui om. S-a strâns mult prea multă putere la nivel central, mult prea multă decizie este depărtată de cetăţeni, resursele financiare la fel şi am ajuns în situaţia în care zone întregi se depopulează. Este un sistem comunist şi nu mă refer la judeţ, mă refer la sistemul administrativ. Este un sistem de sorginte sovietică, rigid, care a avut ca ţintă şi mai are şi acum, ca cetăţenii să fie inferiori sistemului şi sistemul să poată stăpâni cetăţenii".
 
Dragnea a explicat că judeţele nu vor pierde din putere, ba chiar vor lua mai multe atribuţii, de la centru. 
 
"Judeţele nu vor pierde din putere, regiunile vor lua putere şi atribuţii de la centru. Acum, ministerele intenţioneatză să îşi reorganizeze structurule la nivel regional. Inclusiv sistemul de la Bucureşti simte nevoia să se repartizeze. De fapt, cetăţenii sunt cei care susţin sistemul şi li se întoarce un sistem rigid. Simplificarea sistemului şi o dezvoltare echilibrată şi durabilă şi un un sistem administrativ eficient", a arătat Dragnea. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close