Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea explică efectele Legii Grațierii: "Nu scapă corupții, violatorii, pedofilii, tâlharii. Aceștia nu ies din închisoare"

Liviu Dragnea explică efectele Legii Grațierii: "Nu scapă corupții, violatorii, pedofilii, tâlharii. Aceștia nu ies din închisoare"

Liviu Dragnea explică efectele Legii Grațierii: "Nu scapă corupții, violatorii, pedofilii, tâlharii. Aceștia nu ies din închisoare"
24 Ian 2017   •   21:22

Președintele PSD Liviu Dragnea a explicat, marți seară, într-o ediție specială Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea, care sunt efectele directe ale legii grațierii.

“S-a spus că este o lege dată prin care corupții ar ieși din închisoare. Minciună. Cele patru fapte definite de Convenția Europeană, darea de mită, luarea de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, sunt trecute la excepții. Deci nu are efect legea asupra acestor fapte. Legea grațierii nu are efecte asupra lor. Toate infracțiunile cu violență, tâlhărie, furt, viol, pedofilie, crimă, omor, sunt vreo 50 de excepții. Nu ies acești oameni din închisoare.”

"S-a vorbit și despre prejudiciu. Că pleacă acasă cu prejudiciile. Nu este adevărat. Prejudiciul trebuie stabilit și dat statului. În termen de un an de zile. M-am uitat pe niște evidențe. În UE, media pe condamnați este de șapte – nouă luni. La noi media este de șapte ani. La noi s-a sărit peste măsurile administrative. Foarte multe fapte ale unui funcționar public, de exemplu, la noi nu sunt sancționte cu măsuri administrative, ci omul este trimis direct la închisoare", a explicat Liviu Dragnea.

"Pentru furturile foarte mici ar trebui să se aplice grațiere. Vorbim despre oameni care nu sunt la recidivă. Aceste fapte ar trebui să fie grațiate. Este părerea mea", a conchis Liviu Dragnea.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close