Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea îi răspunde lui Ion Iliescu: "Nu l-am cunoscut foarte bine pe Ceauşescu"

Liviu Dragnea îi răspunde lui Ion Iliescu: "Nu l-am cunoscut foarte bine pe Ceauşescu"

Liviu Dragnea îi răspunde lui Ion Iliescu: "Nu l-am cunoscut foarte bine pe Ceauşescu"
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Sep 2015   •   13:48

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns criticilor lui Ion Iliescu cu privire la modul de alegere al preşedintelui PSD, care ar aduce aminte de dorinţa lui Nicolae Ceauşescu de a fi votat de către toţi românii, că nu ştie ce voia fostul dictator, pentru că "nu l-a cunoscut foarte bine".

 
Întrebat despre declaraţiile lui Ion Iliescu pe marginea Congresului PSD, care afirmase că şi Nicolae Ceauşescu a vrut să fie votat de toţi românii, Liviu Dragnea a răspuns ironic: "Nu ştiu ce-şi dorea Ceauşescu, pentru că nu l-am cunoscut foarte bine şi nu pot să mă pronunţ".
 
Preşedintele interimar al PSD a precizat că scrutinul universal este o prevedere în statut şi este obligatorie, astfel încât nu se pune problema ca noul lider al PSD să fie votat în alt mod. "Am constatat cu foarte mare satisfacţie în ultimele trei săptămâni, şi nu numai, din discuţiile purtate cu multe organizaţii, că membrii de partid agreează acest sistem pentru că vor să-şi voteze preşedintele, vor să voteze ei. (...) Nu este un sistem comunist. După părerea mea este un sistem ultrademocratic", a spus Dragnea, care a subliniat că acest sistem este folosit şi în alte ţări şi este "un exerciţiu maxim de democraţie".
 
Liviu Dragnea a reiterat faptul că, iniţial, a avut rezerve faţă de acest sistem "din punct de vedere organizatoric", însă lucrurile au fost puse la punct.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close