Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: „Mă delimitez total de declaraţiile lui Ilan Laufer”

Liviu Dragnea: „Mă delimitez total de declaraţiile lui Ilan Laufer”

Liviu Dragnea: „Mă delimitez total de declaraţiile lui Ilan Laufer”
de S.T.    |    21 Noi 2018   •   17:10

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, reacţionează la declaraţiile făcute de Ilan Laufer, cel care îl acuza pe Klaus Iohannis de antisemitism pentru că a refuzat numirea sa la Ministerul Dezvoltării.

„Mă delimitez total de declaraţiile lui Ilan Laufer”, a declarat Dragnea, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ilan Laufer l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism, după ce preşedintele a refuzat să semneze numirea acestuia la MDRAP.

„Astăzi, în anul 2018, am fost respins de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis, în ceea ce mă priveşte, este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite. A refuzat şi blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de guvern comune care trebuia să aibă loc între Guvernul israelian şi cel român”, a spus Laufer.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă declaraţia lui Laufer a fost asumată şi de ea, a precizat că nu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns, miercuri, acuzațiilor lansate de Ilan Laufer

Klaus Iohannis spune că „referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie”.

Citește și:

Reacția șefului Anti-Discriminare la acuzațiile de antisemitism ale lui Ilan Laufer la adresa lui Klaus Iohannis: Sunt extrem de grave!

×
Parteneri
Primele imagini cu criminalul de la Brăila. A fost filmat înainte de tragedie
x close