Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Nu am nicio afacere în Brazilia, Soros e de vină

Liviu Dragnea: Nu am nicio afacere în Brazilia, Soros e de vină

Liviu Dragnea: Nu am nicio afacere în Brazilia, Soros e de vină
09 Iul 2017   •   20:36

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are nicio afacere în Brazilia sau în altă ţară şi că nu are nicio legătură cu ancheta DNA, susţinând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

Potrivit acestuia, "s-au amestecat informaţii cu minciuni şi totul s-a denaturat foarte mult".

"O să o iau inginereşte. Nu am nicio afacere în Brazilia, nu am afaceri într-o alăt ţară, n-am transferat bani în Brazilia şi în nicio altă ţară. Declaraţia mea de avere este foarte clară", a declarat Dragnea duminică, la Romania TV.

El a adăugat că un document trebuie să fie asumat de cineva, de o instituţie.

"E vorba de nişte hârtii scrise, (...) Eu am văzut comunicatul MAI, care este oficial. Nu există nicio asumare a DGIPI, nu este un document al acestui serviciu secret. (...) Este o înşiruire de minciuni, de articole din presă apărute în ultimii 12 ani printr-o campanie susţinută. Mare parte din lucrurile scrise acolo au fost cercetate. Şi au fost date NUP-uri şi au fost puse din nou în acest mix şi au fost reluate. Eu am citit comunicatul DNA, nu mi-am văzut numele acolo. (...) Nu are cum să aibă nicio legătură cu mine nicio anchetă, pentru că nu am bani în Brazilia şi nu am făcut acolo nicio afacere", a afirmat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că "totul pleacă de la George Soros". "Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară. E simplu. (...) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată", a susţinut Dragnea.

Liderul social-democrat a anunţat că "PSD va avea o altă atitudine" şi nu "va mai întoarce celălalt obraz". "O altă atitudine va genera şi alte acţiuni", a completat el.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile Rise Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia.

"O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia", se arată într-un comunicat al DNA

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea George Soros Brazilia
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close