Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea promite alocare de finanțări substanțiale pentru fermierii din România

Liviu Dragnea promite alocare de finanțări substanțiale pentru fermierii din România

Liviu Dragnea promite alocare de finanțări substanțiale pentru fermierii din România
16 Mai 2019   •   15:00

Liviu Dragnea promite alocarea de finațări substanțiale pentru fermierii din România. Liderul PSD susține că prin alocări de bani, România poate deveni fruntașă la producția agricolă din Europa.

"Vom face rectificarea pentru a asigura finanțarea, iar pentru anul viitor vom face bugetul în așa fel să alocăm suficienți bani. Eu cred atât de mult în acest program, e atât de bogat pământul ăsta că nu trebuie lăsat niciun centimetru nelucrat. Dacă fermierii vor avea apă și subvenții la timp, dacă vom aloca bani, România va deveni unul din cei mai mari producători de produse alimentare din Europa. Aici, în Dolj, sunt niște culturi specifice pe care vrem să le ajutăm", a declarat Liviu Dragnea la Dolj.

În domeniul agriculturii, Guvernul PSD a vizat, printre altele, simplificarea legislației și a procedurilor privind formele de sprijin din agricultură pe principiul singură cerere la o singură instituție, ceea ce a însemnat 866.000 beneficiari cu peste 9,6 milioane hectare. Avantajele au fost evidente: 5 miliarde euro autorizate la plată până in prezent din subvenții din fonduri europene si de la bugetul de stat în campaniile din anii 2017- 2018, pentru peste 100 tipuri de subvenții directe și ajutoare pentru Programul de distribuție alimente si fructe în grădinițe si scoli, restructurare și /reconversie in sectorul vitivinicol, promovare produse agricole, și vinuri, renta viagera, motorina, ameliorare rase animale. Au fost autorizate la plată subvenții mai mari in anul 2018 ca in anul 2017. Efectele au fost imediate: reducerea costurilor de producție cu cel puțin 10%, asigurarea capitalului de lucru necesar pentru realizarea la timp și întocmai a verigilor tehnologice cu efect în creșterea producției și sporirea calității acesteia, realizarea investițiilor propuse.

×
Subiecte în articol: Dragnea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close