Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: PSD a ales greşit ministerele

Liviu Dragnea: PSD a ales greşit ministerele

Liviu Dragnea: PSD a ales greşit ministerele
Sursa foto: liviu dragnea
30 Mar 2009   •   10:05

Nominalizat de PSD să ocupe funcţia de ministru de Interne, post pe care l-a primit pentru câteva zile, Liviu Dragnea susţine că a cunoscut o mare dezamăgire că nu a găsit în rândul colegilor de guvern, nici din partea PDL, dar nici a celor PSD, sprijinul necesar pentru promovarea proiectelor pentru administraţiile locale, acesta fiind principalul motiv al demisiei sale.

Referitor la durata de viaţă a actualei coaliţii, liderul PSD arăta că ?orice guvernare comportă riscul unui eşec. Nu ştie nimeni dacă această coaliţie va dura încă şase luni, încă două luni, încă un an, încă patru ani. E foarte greu de ştiut pentru că anul ăsta sunt mult mai mulţi factori care pot influenţa mersul coaliţiei şi unul se referă la efectele crizei, pe care - spun încă o dată - nu poate s-o evalueze nimeni pentru că nimeni nu poate să evalueze efectele. Nu poate să spună nimeni în România câţi şomeri vor fi. ?Nimeni, nici din România, nici din altă parte...Eu sper să ţină coaliţia asta. E important pentru toată lumea să fie stabilitate?, declara politicianul pentru Cotidianul.

Acesta sublinia că PSD nu a câştigat nimic până acum din guvernarea alături de PDL. De asemenea, recunoştea că la împărţirea ministerelor, ?s-a dorit ca PSD să aibă un minister de forţă, să echilibreze cât de cât faptul că PDL avea primul-ministru şi, mă rog, preşedintele Traian Băsescu provine din PD. Cred că ăsta a fost raţionamentul. Eu, de exemplu, şi nu numai eu, am susţinut să luăm atunci ori Transporturile, ori Finanţele. Şi, mă rog, nu am avut câştig de căuză. S-a făcut o discuţie cu toţi liderii din Bucureşti, cu toţi liderii din ţară?, declara Liviu Dragnea referitor la prima opţiune a PSD- Ministerul de Interne. În acest sens, politicianul arată că PSD şi-a ales greşit ministerele. De altfel, ministerul Finanţelor a fost iniţial şi opţiunea lui Mircea Geoană, care însă a fost convins de alţi membri de partid in conducere că ar trebui să se opteze pentru Interne
În plus, Dragnea susţine că PDL chiar a propus ca social democraţii să ia Ministerul Economiei, în schimbul Sănătăţii sau Educaţiei, dar a fost refuzat.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close