Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, exclusivitate la Sinteza zilei. Ce spune președintele PSD despre condamnarea în dosarul Referendumului

Liviu Dragnea, exclusivitate la Sinteza zilei. Ce spune președintele PSD despre condamnarea în dosarul Referendumului

Liviu Dragnea, exclusivitate la Sinteza zilei. Ce spune președintele PSD despre condamnarea în dosarul Referendumului
08 Dec 2016   •   22:28

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, joi seară, la Sinteza Zilei, că pentru PSD a fost o campanie foarte intensă, în ciuda declarațiilor adversarilor săi politici, arătând că sunt câteva motive pentru care românii trebuie să voteze cu PSD, duminică.

Primul dintre aceste motive este acela că ”PSD este singurul partid care a construit un program de guvernare, nu o ofertă politică, la care am lucrat cu specialiști din țară și din străinătate, timp de șase luni de zile”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3. ”Un alt motiv se referă la proiectul de buget prezentat, miercuri, de PSD”, a mai spus Dragnea.

”Tot ce am prezentat noi e demonstrabil”, a mai spus președintele PSD.

Totodată, Liviu Dragnea a ținut să vorbească și despre procesul de modernizare a partidului, care se poate lăuda acum că 84% dintre candidații la Camera Deputaților și 85% la Senat sunt persoane care nu au mai făcut politică. De asemenea, 40% dintre candidații PSD de la alegerile parlamentare din acest an sunt tineri, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a ținut să fie difuzat în emisiune un scurt clip de campanie gândit de un coleg de partid îngrijorat de soarta bunicilor lui. E un filmuleț care spune aproape toată supărarea din România”, a spus Dragnea, precizând că acesta va fi difuzat în exclusivitate doar la Antena 3.

Liviu Dragnea, despre condamnarea din dosarul Referendumului

”Vreau să le spun celor care ne privesc câteva informații care, bineînțeles, nu au fost prezentate pentru că nu erau în avantajul lor. În primul rând, eu am fost condamnat pentru ceva de care nu am fost acuzat în rechizitoriu. Nu știu dacă mai există un caz în lume. Adică, ești trimis în judecată pentru că ai ucis un om, iar instanța spune că nu, nu e mort că l-a văzut că e viu. După care te condamnă și afli peste șase luni, când primești motivarea, că ai fost condamnat pentru că ai furat o mașină. Și tu întrebi, dacă îmi spuneați în timpul procesului că sunt acuzat de asta, vă aduceam mașina și proprietarul că nu eu am furat-o. În fapt, ca să se ştie, în 2012 practic eram parteneri şi cu mulţi dintre cei care acum acuză. Se vorbea că eu am fraudat 2 milioane de voturi. Dincolo de faptul că s-a ajuns la vreo 600 şi ceva de voturi cu semnul întrebării, instanţa a stabilit că n-are nicio legătură cu mine. În schimb, instanţa a hotărât că, din cauza unor sms-uri trimise de la sediul central al PSD-ului către membrii PSD, nu de către mine, ci sunt declaraţiile sub jurământ ale unor colegi de ai mei că nu eu trimis acele sms-uri, ar fi putut influenţa membrii de partid să consulte listele electorale permanente care oricum sunt publice şi prin asta ar fi putut încălca legea protecţia datelor personale. Pentru asta am fost condamnat”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat că își dorește să meargă cu dosarul său la CEDO, însă nu poate face acest lucru pentru că nu a primit motivarea magistraților nici până acum, la șapte luni după sentință.

”Eu până la ora asta nu am primit motivarea. Au trecut șapte luni de zile. Aștept de șapte luni de zile să merg la CEDO, dar nu pot pentru că nu am primit motivarea. Dacă mă mai primește, că la CEDO mergi în primele șase luni de la condamnare”, a mai spus Dragnea, la Antena 3.

În curs de actualizare.

 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close