Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, reacție dură la adresa Ungariei pe tema liceului de la Târgu Mureș

Liviu Dragnea, reacție dură la adresa Ungariei pe tema liceului de la Târgu Mureș

Liviu Dragnea, reacție dură la adresa Ungariei pe tema liceului de la Târgu Mureș
Sursa foto: FOTO: Agerpres.ro
07 Sep 2017   •   14:23

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, spune că reacția Ungariei după suspendarea activității Liceului Romano-Catolic de la Târgu Mureș este una ,,exagerată". De asemenea, Dragnea amintește, că nu este prima dată când autoritățile ungare au o asemenea atitudine.

,,Reacția Ungariei poate fi exagerată. Poate fi considerată exagerată. Nu este prima dată când are astfel de reacție. Dar acum într-adevăr este exagerată. Dar eu văd aici două subiecte distincte. Dacă începem să discutăm numai despre reacția Ungariei, o să ne schimbăm între noi comunicate, o să avem măsuri și contramăsuri. Problema de acolo rămâne tot nerezolvată. Situația de acolo, din punctul meu de vedere, nu este rezolvată. Și nu se rezolvă cu răspuns la comunicatul Ungariei", a adăugat Liviu Dragnea.

Totodată, Președintele Camerei Deputaților, spune că Ministerul Educației ar trebui să gasească cât mai repede o soluție în rezolvarea acestei probleme.

În opinia sa, faptul că niște oameni au ieșit să protesteze deoarece copii lor nu mai au unde să  învețe este ,,un lucru foarte grav".

"Eu cred că și Guvernul, și Ministerul Educației ar trebui să se aplece cu mai multă atenție și cu mai mult curaj asupra situației de la Târgu Mureș, asupra liceului respectiv. Noi nu putem să avem, din punctul meu de vedere, o măsură dublă față de comunitățile etnice dintr-o țară. Acolo e vorba de câteva sute de copii care învață în acea instituție. E vorba de imobile care au fost date în continuare pe o perioadă cred că de zece ani de către Biserica Catolică, punând condiția ca acolo să funcționeze un astfel de liceu. Nu știu dacă acțiunea instituțiilor de forță este benefică pentru România și pentru liniștea pe care ne-o dorim cu toții, mai ales în 2018. Nu știu de ce ar trebui sufere copii de acolo. Eu cred că cu curaj și cu înțelepciune, Ministerul Educației ar trebui să se aplece în mod serios și să găsească o soluție. Cine are interesul ca acolo să se agite spiritele atât de mult și să se creeze o stare de nemulțumire în creștere? Și aici nu mă refer la reacția Ungariei. Este un subiect separat. Mă refer la situația în sine", a adăugat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Reacția președintelui Camerei vine după ce secretarul de stat ungar Levente Magyar a transmis surprinderea guvernului ungar față de situația în care se află liceul Romano-Catolic de la Târgu Mureș. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a condamnat acțiunea autorităților române și a spus că echivalează cu ,,un atac împotriva Bisericii Catolice, a minorității ungare, copiilor, familiilor și procesului de restituire în România".

Mai mult, în urma acestui incident, autoritățile ungare și-au suspendat sprijinul față de aspirațiile României de a se alătura unor organizații internaționale, a adăugat secretarul de stat maghiar.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Ungaria liceu reactie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close