Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, replică dură lui Klaus Iohannis: Legea nu e o chestiune secundară

Liviu Dragnea, replică dură lui Klaus Iohannis: Legea nu e o chestiune secundară

Liviu Dragnea, replică dură lui Klaus Iohannis: Legea nu e o chestiune secundară
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    13 Dec 2016   •   16:48

Liviu Dragnea a comentat declaraţiile lui Iohannis, care a afirmat că legea privind organizarea Guvernului este secundară principiului său de a nu nominaliza un premier condamnat, afirmând că el nu vede legea ca fiind ceva secundar.

„E doar o observaţie, sunt foarte calm, nu sunt supărat şi nici agitat. Am înţeles azi că o lege este o chestiune secundară. Pentru mine niciodată nu e secundară”, a spus liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că el nu a condiţionat şi nu a legat la momentul respectiv criteriile de integritate de nicio lege.

„Legea este în vigoare din 2001 şi dacă legea va rămâne sau nu este o chestiune care depinde de Parlament, de CCR. Atunci când vom avea ceva, vom discuta ceva”, a arătat Iohannis, susţinând că legea privind organizarea Guvernului este o chestiune secundară.

Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat detașat alegerile parlamentare de duminică, cu un procent de 45,71% dintre voturile exprimate la Senat și 45,50% dintre voturile exprimate pentru Camera Deputaților, potrivit celor mai recente cifre anunțate de Biroul Electoral Central.

Pe locul doi se află PNL, cu puțin peste 20%, iar pe locul trei USR, cu peste 8% din voturile exprimate.

Noul premier al Românie va fi anunţat oficial cel mai probabil după validarea rezultatelor alegerilor parlamentare și după şedinţa Comitetului Executiv PSD, care va fi convocată cel târziu vineri.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close