Antena 3 Politică Liviu Dragnea: „Sunt total împotriva ideii ca arhiva SIPA să fie distrusă”

Liviu Dragnea: „Sunt total împotriva ideii ca arhiva SIPA să fie distrusă”

25 Mai 2017   •   22:32
Liviu Dragnea: „Sunt total împotriva ideii ca arhiva SIPA să fie distrusă”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că este „total împotriva” ideii ca arhiva SIPA să fie „topită” sau „distrusă”. Președintele PSD spune că aceasta  este o bucată importantă din istoria justiţiei din România.

„Azi a fost un pas bun pe care l-a făcut ministrul Justiţiei şi cred că, în continuare, va desecretiza şi celelalte două sau trei rapoarte şi cred că vor fi informaţii interesante. Sunt total împotriva ideii de a fi topită arhiva SIPA sau de a fi distrusă. E o bucată importantă din istoria justiţiei din România. Acolo sunt mai multe tipuri de informaţii în această arhivă”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a mai spus că o ideea bună în această chestiune ar fi constituirea unui „mini CNSAS” la nivelul Ministerului Justiţiei.

„Nu în sensul ca toată arhiva SIPA să se desecretizeze, să se pună pe site şi să dăm drumul la un mare spectacol. Ideea doamnei preşedinte a UNJR, Gârbovan, mi se pare foarte bună, un mini CNSAS la nivelul Ministerului Justiţiei din care să se înceapă să se aibă acces la informaţii, atât judecătorii, magistraţii să poată să afle dacă au fost obiectului unui dosar sau unei operaţiuni. În acelaşi timp, şi nouă să ne dea posibilitatea să vedem dacă de-a lungul acestor ani decizii ale unor magistraţi au fost influenţate de nişte informaţii compromiţătoare pe care acest Serviciu şi poate şi altele conectate la el le-a avut”, a explicat liderul PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reiterat faptul că „nu este de acord ca această arhivă să fie distrusă”, în acelaşi timp „nici nu este de acord să rămână în continuare ultra secretă, adică să nu aibă nimeni acces la ea (...)”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close