Antena 3 CNN Politică Liviu Negoiţă: PDL susţine iniţiativa preşedintelui Băsescu de a organiza un nou referendum

Liviu Negoiţă: PDL susţine iniţiativa preşedintelui Băsescu de a organiza un nou referendum

Liviu Negoiţă: PDL susţine iniţiativa preşedintelui Băsescu de a organiza un nou referendum
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    12 Iun 2013   •   12:54

PDL susţine iniţiativa iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendum pe tema Parlamentului unicameral, susţine Liviu Negoiţă, prim-vicepreşedintele partidului.

Liderul democrat-liberal şi-a exprimat însă rezervele în privinţa respectării rezultatelor unui astfel de referendum de către USL.

„Susţinem iniţiativa preşedintelui, dar ne exprimăm rezervele că actuala coaliţie, USL, va respecta rezultatul unui nou referendum pe această temă”, a spus Negoiţă pentru Mediafax.

„Preşedintele îşi manifestă un drept constituţional insistând cu un nou referendum pe această temă în faţa unei coaliţii de guvernare care a demonstrat încălcarea principiilor statului de drept", a adăugat oficialul PDL.

„PDL insistă pentru respectarea referendumului din 2009, referendum valid prin care poporul şi-a exprimat voinţa pentru un Parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Nu avem nimic împotriva organizării unui nou referendum pe această temă, dar este de presupus că actuala coaliţie de guvernare, USL, nu va respecta rezultatul unui nou referendum, aşa cum nu îl respectă pe cel din 2009, ignorând statul de drept şi manifestând un total dispreţ faţă de voinţa poporului", a încheiat democrat-liberalul.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close