Antena 3 CNN Politică Liviu Negoiţă s-a întâlnit cu reprezentanţii PD-L la Palatul Victoria

Liviu Negoiţă s-a întâlnit cu reprezentanţii PD-L la Palatul Victoria

Liviu Negoiţă s-a întâlnit cu reprezentanţii PD-L la Palatul Victoria
Sursa foto: Liviu Negoita
07 Noi 2009   •   18:05

Premierul desemnat Liviu Negoiţă şi-a petrecut aproape întreaga zi la Palatul Victoria, în aşteptarea partidelor cu care ar trebui să discute formarea guvernului. I-au mai alinat sigurătatea doi democrat liberali, Adriean Videanu şi Vasile Blaga. În condiţiile în care PSD şi PNL anunţaseră, oricum, că nu vor da curs invitaţiei lui Negoiţă, iar cu cei de la UDMR discuţiile se vor purta duminică.

Nominalizarea lui Liviu Negoiţă pentru funcţia de premier vine după ce Vasile Blaga a refuzat oferta democrat-liberalilor, iar ca soluţie alternativă era desemnarea Monicăi Macovei. Cel puţin asta susţin mai multe surse din cadrul PD-L, care au participat joi seara la o întâlnire a liderilor partidului.

Se pare că Negoiţă a fost convins să accepte această funcţie chiar de către naşul său de cununie, Adriean Videanu. Principalul argument folosit a fost acela că, spre deosebire de Monica Macovei, el are potenţial să formeze un guvern. Printre elementele luate în calcul a fost şi plusul de imagine pe care Negoiţă i l-ar aduce lui Traian Băsescu în campania electorală, în special în Capitală. Se pare, totodată, că Băsescu i-a cerut să nu aştepte zece zile pentru a trimite parlamentului un guvern.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, este de părere că desemnarea lui Negoiţă demonstrează că acesta nu este decât un alt om de sacrificiu al lui Traian Băsescu. Aceasta în condiţiile în care, spune Geoană, şeful statului s-a folosit la fel şi de Emil Boc.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că liberalii refuză orice colaborare cu Liviu Negoiţă, în condiţiile în care îl susţin în continuare pe Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.

La rândul său, Traian Băsescu motivează refuzul de a-l accepta pe Iohannis de neîncrederea pe care o are în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară.

UDMR a anunţat că susţine în continuare varianta Iohannis, deşi va analiza propunerea făcută de şeful statului.

Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close