Antena 3 CNN Politică Liviu Negoiţă s-ar putea întâlni sâmbătă, pentru negocieri, cu reprezentanţii UDMR

Liviu Negoiţă s-ar putea întâlni sâmbătă, pentru negocieri, cu reprezentanţii UDMR

Liviu Negoiţă s-ar putea întâlni sâmbătă, pentru negocieri, cu reprezentanţii UDMR
Sursa foto: Liviu Negoita
07 Noi 2009   •   11:30

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a ajuns sâmbătă dimineaţă la Palatul Victoria. Acesta s-ar putea intalni cu reprezentantii UDMR, dupa ce vineri a avut discuţii cu reprezentantii PD-L, cu cei ai minorităţilor si cu parlamentarii independenţi. PSD si PNL au refuzat sa vină la consultări.

Aproximativ 70 de milioane de euro. La atât se ridică datoriile însumate de primăria condusă de Liviu Negoiţă. Creditele, cu o perioadă de graţie de trei ani şi o perioadă de rambursare de şapte ani, au fost luate în utimii trei ani de la o singură bancă.

Liviu Negoiţă rămâne în atenţia presei şi prin licitaţiile extrem de costisitoare organizate într-un an de criză. Spre exemplu, anul acesta, Consiliul Local al Primăriei Sectorului 3 a aprobat amenajări de aproape 85.000 de euro pentru două pergole. Primarul Negoiţă a motivat atunci că oamenii trebuie să aibă unde să stea la umbră. În cadrul aceloraşi lucrări de regenerare urbană, edilul Sectorului 3 a dat, prin licitaţie, unei firme, un contract de patru milioane de euro pentru construirea a 24 de fântâni arteziene.

Interesant este faptul că o singură firmă câştigă aproape toate licitaţiile organizate de edilul sectorului 3. Firma este recunoscută prin datoriile mari pe care le are la stat.

Un alt scandal în care apare numele lui Liviu Negoiţă este cel legat de sediul de campanie al lui Traian Băsescu, din centrul Capitalei. Acesta aparţine unui cetăţean grec, implicat în mai multe afaceri dubioase.

O nouă afacere marca Negoiţă este legată de omul de afaceri Costel Căşuneanu. În luna noiembrie a anului trecut, Consiliul local al sectorului 3 i-a aprobat acestuia construirea unui bloc de 19 etaje, lângă Piaţa Unirii. Deşi proiectul a fost respins de mai multe ori de Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, Căşuneanu a găsit înţelegere la primăria sectorului 3.

Numele lui Negoiţă este legat şi de un teren de 70.000 de metri pătraţi, din spatele Parcului Titanii. Oamenii spun că edilulul are o strânsă legătură cu intenţia unui dezvoltator imobiliar străin de a construi acolo şapte blocuri.

Se pare că Negoiţă nu ezită să facă afaceri şi cu capii lumii interlope din Capitală. Primarul sectorului 3 i-ar fi cerut interlopului Sile Pietroi să-l ajute cu 200 de oameni, care să muncească în campania electorală pentru prezidenţiale, ca agenţi electorali.

Antena 3

×
Subiecte în articol: liviu negoita negocieri guvern
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close