Antena 3 Politică Liviu Pleșoianu, atac la adresa Comisiei Europene: A afectat grav independența Justiției

Liviu Pleșoianu, atac la adresa Comisiei Europene: A afectat grav independența Justiției

24 Mar 2018   •   21:05
Liviu Pleșoianu, atac la adresa Comisiei Europene: A afectat grav independența Justiției

Listă Neagră a oamenilor politici și de afaceri care trebuiau executați la ordinul Comisiei Europene face valuri. Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, consideră că în acest caz, cei de la Comisia Europeană au afectat puternic independența justiției din România.

”MCV-ul individualizat sau "MCV-ul pe persoană fizică": Comisia Europeană a afectat și chiar a atacat independența Justiției din România!

Mi se pare bine-venită și absolut necesară scrisoarea doamnei Dăncilă adresată președintelui Comisiei Europene, cum absolut necesară mi se pare o dezbatere la Bruxelles pe această temă. Am tot auzit un argument care mi se pare nu numai slab, dar perfect fals, anume acela că raţiunea pentru care au fost trimise acele scrisori dinspre Bruxelles este aceea că voiau cei care se ocupau de rapoartele MCV să ştie dacă se tergiversează dosare până dincolo de termenul de prescripţie. OK, dacă vrei să afli aşa ceva, atunci îţi sunt suficiente datele statistice, în nici un caz nu este nevoie să apelezi la nume şi prenume! Ceea ce s-a întâmplat a dus la o individualizare a MCV-ului, lucru care mie mi se pare cât se poate de grav!

Practic, mecanismul odios funcționa așa: scriem în MCV că aveți de rezolvat problema marii corupții, marii corupți sunt X, Y și Z, iar voi trebuie să ne informați dacă au fost condamnați. Ce e MIZERIA asta!??

În momentul în care vorbim cu nume şi prenume despre anumite persoane, aceea nu este o informaţie tehnică, aceea este o ingerinţă, este chiar un atac la adresa independenţei Justiţiei din ţara noastră, venit - culmea - chiar dinspre cei care cică ne verifică pe noi să nu cumva să afectăm bunul mers al Justiției! Poţi să ceri informaţii despre situaţia statistică a rezolvării cazurilor de mare corupţie. Ce relevanţă are că ceri situaţie despre trei-patru cazuri, care bineînţeles sunt celebre în ţara respectivă, în condiţiile în care există posibilitatea ca în 1.540 de alte cazuri similare să nu se fi întâmplat lucrurile OK, să se fi tergiversat, să se fi ajuns la prescripţie!?? Deci dacă vrei să ai o imagine asupra actului de justiţie dintr-o ţară, te interesează înainte de toate situaţia statistică. E simplu, e logic, e elementar...

P.S. Separat de scrisoarea doamnei Dăncilă, voi depune o reclamaţie la Consiliul de Etică al Comisiei Europene vizându-l pe domnul Timmermans. Pentru că domnul Timmermans, când a fost în România ultima dată, a spus că sunt "atacuri dinspre mass-media la adresa justiţiei". A spus acest lucru când a fost întrebat ce părere are despre recent relatatele cazuri de la DNA Ploieşti, iar domnul Timmermans a găsit de cuviinţă să ne spună că practic, dacă presa vorbeşte despre abuzuri ale unor procurori, acesta este un... atac la adresa justiţiei (!??!). Din punctul meu de vedere, ce a spus domnul Timmermans e un atac la adresa presei independente, lucru care mi se pare inacceptabil. Cu atât mai mult cu cât domnul Timmermans a mers chiar mai departe şi a spus că aceste "atacuri dinspre mass-media la adresa justiţiei" afectează rapoartele viitoare MCV şi închiderea până la urmă a MCV-ului..”, arată Liviu Pleșoianu, pe pagina personală de Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close