Antena 3 CNN Politică Liviu Pop vrea să reducă 10% din funcţiile de conducere din Ministerul Educației şi inspectorate

Liviu Pop vrea să reducă 10% din funcţiile de conducere din Ministerul Educației şi inspectorate

Liviu Pop vrea să reducă 10% din funcţiile de conducere din Ministerul Educației şi inspectorate
Sursa foto: Foto: gov.ro
04 Sep 2017   •   15:53

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că în maximum 30 de zile vor fi reduse 10% din funcţiile de conducere din MEN şi inspectoratele şcolare.

Potrivit ministrului, vor înceta şi alte contracte de management ale celor care ocupă funcţii de conducere şi nu îşi respectă mandatul.

„Lor (unui număr de 13 inspectori generali - n.r.) le-a încetat contractul de management pentru că nu l-au respectat. Orice contract de mandat încetează în termen de 15 zile în momentul în care nu este respectat. Urmează şi alte contracte de management care vor înceta, pentru că mai sunt colegi în funcţii de conducere care nu îşi respectă mandatul. (...) Sunt 28 de puncte din contractul de management pe care trebuie să le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatăm că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar creşte numărul funcţiilor de conducere. Vă asigur că vom face reduceri de 10% a funcţiilor de conducere din minister şi inspectoratele şcolare, vor dispărea în maximum 30 de zile, pentru că aşa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare”, a precizat Liviu Pop.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: liviu pop Ministerul Educației
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close