Antena 3 CNN Politică Liviu Voinea: Avem un nivel scăzut de impozitare pe avere, în schimb vrem autostrăzi, şcoli, grădiniţie, spitale. Nu se poate

Liviu Voinea: Avem un nivel scăzut de impozitare pe avere, în schimb vrem autostrăzi, şcoli, grădiniţie, spitale. Nu se poate

Liviu Voinea: Avem un nivel scăzut de impozitare pe avere, în schimb vrem autostrăzi, şcoli, grădiniţie, spitale. Nu se poate
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2013   •   13:33

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat, în cadrul emisiunii "Income Magazine" de sâmbătă că un proiect de impozitare a averilor încă nu există pe masa Guvernului.

"Nu este un astfel de proiect pe masa Guvernului. În mod concret, eu vă propun să dezbatem astfel de propuneri atunci când ele vor fi valabile, dar peste tot în lume se impozitează fluxul sau stocul de avere. Noi avem un nivel scăzut pe fluxul de avere, la fel si pe stocul de avere, în schimb dorim autostrăzi, şcoli, grădiniţie, spitale, însă nu se poate. Undeva trebuie făcut un compromis dar bugetul pe 2013 nu este construit pe o schimbare de fiscalitate", a arătat Voinea.

"Tendinţa este de creştere .S-a realizat un deficit de două ori mai mic decât anul trecut. O reducere substanţială. Atunci când faci astfel de ajustări ai mai puţini bani de injectat în economie, dar România s-a reglat administrativ singură anul trecut, fără costuri sociale adiţionale", a adăugat ministrul.

"Începând cu semestrul al II-lea al acestui an şi anii viitori ar trebui să se simtă alte două măsuri importante ale Guvernului - îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene şi realizarea reformelor structurale, măsuri care ar trebui să se simtă în timp, nu vor avea efect peste noapte", a continuat oficialul.

Voinea a vorbit şi despre diferenţele dintre sumele de atras din fonduri europene şi sumele investite: "România şi-a propus o ţintă moderată de absorbţie, de 11 miliarde de lei, dar alocăm 21 de miliarde de lei pentru a atrage cofinanţări. Practic, noi cheltuim 21 de miliarde ca să aducem doar 11. Sigur, investiţia va fi pe termen lung, dar diferenţa este foare mare".

În final, ministrul s-a arătat optimist cu privire la următoarea rectificare bugetară: "Vor mai fi economii pe parcursul acestui an şi anilor următori, însă fără costuri sociale. Rectificarea sunt convins, însă, că va fi pozitivă", a conchis Voinea.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close