Antena 3 CNN Politică Locuinţă de protocol pentru Baconschi. Ministrul, proprietar al unui apartament închiriat în Capitală

Locuinţă de protocol pentru Baconschi. Ministrul, proprietar al unui apartament închiriat în Capitală

Locuinţă de protocol pentru Baconschi. Ministrul, proprietar al unui apartament închiriat în Capitală
Sursa foto: Teodor Baconschi
22 Ian 2010   •   11:15

RAPPS l-a pricopsit pe Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, cu o locuinţă de protocol în Bucureşti. Gestul RAPPS permite acestuia să nu rămână fără cei 1100 de euro pe care îi primeşte pentru închirierea propriului său apartament din capitală. Potrivit declaraţiei sale de avere, Baconschi are unde să locuiască deoarece el deţine un apartament în Bucureşti, achiziţionat în anul 1997, cu o suprafaţă de 97 de metri pătraţi. Apartamentuleste însă închiriat lunar pentru o sumă de de 1100 euro, bani buni în an de criză.
Premierul Emil Boc a semnat o decizie de atribuire lui Teodor Baconschi, care a preluat recent protofoliul de ministru de Externe, a unui apartament cu titlu de locuinţă de protocol, administrat de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), într-un imobil aflat pe Şoseaua Kiseleff nr.24.
Apartamentul repartizat de RA-APPS ministrului de Externe, Teodor Baconschi, va fi folosit ca spaţiu protocolar pentru a găzdui acţiuni de protocol şi de reprezentare în interesul României, s-a apărat vineri MAE.
MAE precizează că, potrivit cutumei internaţionale, ministrul Afacerilor Externe găzduieşte evenimente, formale sau informale, la care are ca invitaţi diverşi demnitari, omologi străini sau ambasadori acreditaţi la Bucureşti. Este o practică ce a mai fost utilizată şi de alţi miniştrii români de Externe, menţionează MAE.
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi este unul dintre miniştrii cabinetului Boc care nu dispune de o maşină personală, averea sa rezumându-se la un apartament în Bucureşti cu o suprafaţă de 97 de metri pătraţi, un desen în tuş şi două tablouri, economii de 30.000 de euro, potrivit celei mai recente declaraţii de avere.
Familia Baconschi nu posedă bijuterii sau metale preţioase a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro, dar se mândreşte cu un desen în tuş semnat de Marcel Iancu cu o valoare estimată la 5.000 de euro şi două tablouri de Horia Damian, de 8.000, respectiv 5.000 de euro. Baconschi nu are nici terenuri, dar nici datorii la bănci sau bunuri achiziţionate în leasing.
Soţii Baconschi au cumpărat împreună în 1997 un apartament de 97 metri pătraţi pe baza Legii 112, care anul trecut le-a adus venituri provenite din închiriere de 1.100 euro pe lună.
Cu excepţia lunii decembrie a anului 2009, Baconschi a ocupat funcţia de şef al misiunii diplomatice a României la Paris, cumulând în această calitate un salariu total de 38.720 de euro. El a mai primit 2000 de euro ca drepturi de autor.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close